Drukste vliegroute van en naar Nederland is Schiphol – Parijs

Uit cijfers van analysebureau OAG blijkt dat de route Schiphol – Parijs Charles de Gaulle op dit moment de drukste vliegroute van en naar Nederland is. Deze cijfers zijn gemeten in stoelcapaciteit. In januari waren er op deze route ruim 58.000 stoelen bezet en behoort daarmee tot de drukste van Europa.

KLM vliegtuigen staan op een rijtje

Populariteit op de route Schiphol – Parijs

De reden voor de populariteit op de route Schiphol – Parijs Charles de Gaulle zijn de hubs van Air France – KLM. Doordat de hubs van de luchtvaartgroep zich hier bevinden maken een hoop passagiers gebruik van de mogelijkheid om hier over te stappen. Er gaan nu gemiddeld zes retourvluchten op een dag.

Voor de coronacrisis was de drukste vliegverbinding tussen Amsterdam en Londen Heathrow. Door de strenge reisrestricties in Engeland is dit echter niet meer haalbaar.

Drukste vliegroute wereldwijd

In Zuid-Korea is de drukte vliegroute wereldwijd, namelijk tussen Jeju en Seoul Gimpo. Dit is de route tussen een geliefd Zuid-Koreaanse eiland en de tweede luchthaven van de hoofdstad. Hier zijn in januari meer dan een miljoen stoelen beschikbaar.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Negatieve PCR-test verplicht voor alle vliegreizen naar Nederland
Volgende nieuwsitem
SGR garantie op vouchers tot eind maart 2021
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding