Corona teststraat Schiphol gesloten door gebrek aan capaciteit

Sinds zaterdag 12 september 2020 is de corona teststraat op Amsterdam Schiphol Airport tijdelijk gesloten. Als reden voor de sluiting heeft de luchthaven het gebrek aan testcapaciteit opgegeven.

borden op schiphol plaza departures

Kabinet besluit tot sluiting coronateststraat Schiphol

Vrijdagavond werd er door het kabinet besloten dat de teststraat op Schiphol dicht moest vanwege de schaarse testcapaciteit. De testcapaciteit moet ingezet worden op plekken waar dat momenteel harder nodig is volgens het kabinet. Luchthaven Schiphol hoopt dat er op korte termijn meer testcapaciteit beschikbaar is waardoor de teststraat weer open kan. De teststraat op Schiphol was sinds 13 augustus open om binnenkomende reizigers uit risicogebieden te testen op het coronavirus. Eerder had de Tweede Kamer al veel kritiek op de openingstijden van de corona teststraat op Schiphol. Deze openingstijden zouden ruimer moeten zijn volgens de Tweede Kamer en aan moeten sluiten bij de landingstijden van binnenkomende vluchten.  • TIP: Voucher ontvangen voor je geannuleerde reis door Corona?

    Heb je een voucher gekregen en kun je door Corona niet op reis? EUclaim beheert jouw voucher en checkt deze op rechtmatigheid.


    Doe de vouchercheck

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
ANVR naar rechter om luchtvaartmaatschappijen corona-betalingen af te dwingen
Volgende nieuwsitem
KLM biedt meer flexibiliteit tijdens voortdurende coronacrisis
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding