Boeing kampt nu ook met technische mankementen Boeing 737 NG

Vliegtuigfabrikant Boeing kampt na het debacle met de 737 MAX toestellen met een nieuw probleem, de 737 NG (next generation). Zogenaamde scheurtjes in onderdelen die de vleugel aan de romp bevestigen vormen dit keer een veiligheidsprobleem.

ryanair vliegtuig geparkeerd op luchthaven

Boeing 737 NG Toestellen met meer dan 30.000 vluchten worden gecontroleerd

De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA en Boeing hebben scheurtjes vastgesteld bij 50 737 NG-toestellen, die nu aan de grond gehouden worden. Volgens de FAA moeten alle toestellen die meer dan 30.000 vluchten op hun naam hebben staan, gecontroleerd worden op dit probleem. Dit zijn toestellen die meestal ouder zijn dan 15 jaar. Australische vliegtuigmaatschappij Qantas heeft het probleem bij één vliegtuig aangetroffen. Dit vliegtuig had 27.000 vluchten op haar naam staan. Qantas wil nu alle eigen vliegtuigen morgen gecontroleerd hebben.

Winst Boeing onder druk door technische problemen

Door de problemen bij de 737 MAX en nu ook de 737 NG-toestellen staat de winst van Boeing onder druk. Het vertrouwen van de consument in de Amerikaanse luchtvaartgigant neemt af. In Nederland vliegen onder andere KLM, TUIfly, Transavia en Corendon met de Boeing 737 NG.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
De nieuwe winterbestemmingen van Amsterdam Schiphol Airport
Volgende nieuwsitem
Cabinepersoneel Lufthansa staakt op 7 en 8 november
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding