Beveiligers Schiphol dreigen met stakingsacties in zomer

De beveiligers op Schiphol dreigen komende zomer weer met stakingsacties. De beveiligers zijn boos nu Schiphol niet vraagt beveiligingsbedrijven zich aan de cao particuliere beveiliging te houden vanaf 2020.

vliegtuigen aan gate op schiphol airport

Commotie rondom nieuwe aanbestedingen beveiligers Schiphol

In 2020 moet Schiphol nieuwe contracten sluiten met de particuliere beveiligingsbedrijven die de veiligheidscontrole regelen op Schiphol Airport. Beveiligers zijn niet blij met de eisen die door Schiphol worden gesteld. Zo wordt er niet als eis gesteld dat de bedrijven zich moeten houden aan de cao Particuliere beveiliging. Het personeel kan daar de dupe van worden want het betekent minder zekerheid en een veel lagere beloning. Bedrijven kunnen goedkoper te werk gaan wat Schiphol veel geld scheelt. De beveiligers geven aan dat de prijs niet leidend moet zijn, maar de kwaliteit van de medewerkers, die een belangrijke rol vervullen voor de veiligheid van Schiphol.

Acties beveiliging Schiphol en je rechten als passagier

Wanneer je vlucht is vertraagd of geannuleerd vanwege stakingen van de beveiligingsmedewerkers op Schiphol, is dit een buitengewone omstandigheid. Je hebt dan geen recht op een vergoeding omdat de luchtvaartmaatschappijen geen invloed hebben op de beveiliging van Schiphol. Wanneer de beveiligers daadwerkelijk gaan staken houden wij je op de hoogte van je rechten en de gevolgen van de staking.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Boete voor Maastricht Airport voor overtreding openingstijden
Volgende nieuwsitem
Staking bij EVA Air resulteert in geannuleerde vluchten op Schiphol
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding