Airlines for Europe wil stakingen aan banden leggen

Elk jaar kosten de stakingen van luchtverkeersleiders de luchtvaartsector miljarden euro’s en raken vele duizenden passagiers de dupe van geannuleerde en lang vertraagde vluchten. Belangenorganisaties Airlines for Europe en Cansco willen samen proberen hier verandering in te brengen.

verkeerstoren vliegveld ondergaande zon

Vorig jaar zijn er 41 dagen gestaakt door luchtverkeersleiders in Europa. Ruim 66 procent van deze stakingen kwam van Franse hand.

De Arlines for Europe (A4E) en Cansco willen de wetgeving rondom stakingen nu gaan aanpakken zodat de impact van werkonderbrekingen verlicht wordt. De Europese Commissie is van mening dat nationale regeringen hier ook een grote rol in kunnen spelen.

Aankondigingen stakingen

De organisaties willen de impact van ATC-stakingen beperken door een verplichte aankondiging in te voeren van minimaal 72 uur voor de geplande staking. Ook moet overvliegend verkeer voortaan niet meer gehinderd worden bij ATC-stakingen. Dit is nu vaak het geval in vooral Zuid-Europa.

Over zes maanden worden de vorderingen geëvalueerd. Tot die tijd moeten passagiers helaas nog rekening houden met een stakingsdreiging dit jaar.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Staking bij Duits grondpersoneel legt vliegverkeer plat
Volgende nieuwsitem
Ryanair opent de aanval op Eindhoven Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding