Aangekondigde staking beveiligers Schiphol van de baan

Vakbonden FNV en CNV riepen eerder deze maand hun leden op om te gaan staken op 4 september 2018. De staking zou grote gevolgen hebben voor de luchthaven Schiphol. Vandaag hebben de vakbonden en de beveiligingsbedrijven van de luchthaven een akkoord bereikt.

schiphol airport
©: Conscious Travel Guide

Nieuwe afspraken over salaris en werktijden

De beveiligers die onder andere werkzaam zijn op Schiphol Airport waren ontevreden over het salaris en de werkdruk. Door de aangekondigde staking van 24 uur zijn er nieuwe onderhandelingen gestart tussen de vakbonden en de bedrijven. Deze zijn vandaag tot een principeakkoord gekomen. De beveiligers krijgen een loonsverhoging van €700 in 2018 en er zijn betere afspraken gemaakt over het werkrooster. 

Grote problemen bij Schiphol voorkomen

De aagenkondigde staking van 24 uur op 4 september had voor veel problemen op Schiphol gezorgd. Wanneer er geen beveiliging aan het werk is kan de luchthaven niet optimaal functioneren. Duizenden vluchten zouden geannuleerd moeten worden waardoor veel passagiers gedupeerd zouden worden. Een staking van derden, zoals de beveiligers van Schiphol, is een buitengewone omstandigheid. Passagies hadden dus geen recht gehad op een vergoeding wanneer de staking had plaatsgevonden.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Nog een storing bij luchtverkeersleiding Schiphol
Volgende nieuwsitem
Piloten en KLM bereiken akkoord voor nieuwe cao
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding