Wijnproeven op vakantie? Hier moet je naartoe!

Wat is er lekkerder dan genieten van een heerlijk glas rode wijn met een kaasplankje langs de druiventrossen bij een Franse wijnboer? Nou misschien een ondergaande zon erbij? Of een Frans chateau? Wist je al dat er veel meer bijzondere streken in de wereld zijn waar je de lekkerste wijnen kunt proeven en tegelijk kunt genieten van een mooie omgeving? EUclaim heeft een top 5 voor je samengesteld van de must-see wijnstreken in de wereld.

druiven in een wijngaard
  1. Stellenbosch, Zuid Afrika

Het is een behoorlijke reis, maar liefst 11,5 uur vliegen vanaf Amsterdam Airport naar Kaapstad, maar de ervaring is het meer dan waard. Gelegen omringt door de wijnvelden van de Westkaap ligt de dunbevolkte stad Stellenbosch. Hét thuis van de Zuid Afrikaanse wijn. Aan de voet van de Tafelberg zitten de beste wijnhuizen van het land. Geniet van een groene omgeving terwijl je in de zon de beste wijnen beter leert kennen.

  1. Duoro Vallei, Portugal

Portwijn. De naam zegt het al, komt uit de omgeving van Porto in Portugal. Je vindt de beroemdste portmerken zoals Cálem, Sandeman en Cockburns langs de Duoro in Porto zelf, maar een écht unieke ervaring is het rondreizen door de Duoro vallei met haar prachtige en uitgestrekte wijnvelden waar je de wijnboerderijen kunt bezoeken. Geniet van de speciale tawny, ruby of witte portwijn in deze idyllische omgeving terwijl je ook nog eens een historische stad in Europa leert kennen.

  1. Toscane, Italië

Italiaanse charme ervaren met een goede chianti bij een Italiaanse wijngaard is misschien wel een ervaring die op iedereens bucketlist staat. Wist je dat de Italianen het meeste wijn consumeren van Europa? Om heel specifiek te zijn, de meeste wijn in Europa wordt in Vaticaan geschonken! Als je dan toch wijn gaat drinken in Toscane, combineer dit dan met een trip naar Florence. Hier staat de beroemde David van Michelangelo en vind je het beste ijs van Italië.

  1. Mendoza, Argentinië

 De Bodega’s van Mendoza in Argentinië staan bekend om hun kwaliteitswijnen. Mendoza ligt in het westen van Argentinië. Onze tip? Ga door de wijngaarden fietsen en ga langs bij de bodega’s die de wijn schenken die jou zo lekker lijkt.

  1. La Rioja, Spanje

  De Rioja wijn uit Spanje wordt al eeuwen gemaakt. De Romeinen zijn ermee begonnen en tot op de dag van vandaag is het een van de favoriete wijnen van vele wijnkenners. In de Rioja streek kun je van nog veel meer genieten dan een wijnproeverij in Spaanse sferen. Maak meteen een uitstapje naar Santiago de Compostella. Een eeuwenoud bedevaartsoord voor christenen waar de apostel Jakobus begraven ligt.

Wat is jouw favoriete wijnstreek? Laat het ons weten in een reactie!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Trend in reizen: De verrassingsreis!
Volgende blogartikel
De meest geclaimde routes van 2016
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding