Luchthaven vertraging

Voorspellingen voor reizen in 2022

30 december 2021

Het afgelopen anderhalf jaar stond in het teken van de pandemie en hoewel dat nog niet voorbij is, blikken we vooruit op reizen in 2022. Booking heeft een onderzoek gedaan onder meer dan 24.000 reizigers uit 31 landen en gebieden om te voorspellen hoe er in 2022 gereisd gaat worden.

Vliegtuigen met een ondergaande zon op achtergrond

Voorspelling 1: Nieuwe mensen ontmoeten

Door de pandemie werd onze vrijheid en leefwereld beperkt. Als we weer op reis kunnen, gaan we in 2022 opnieuw de verbinding zoeken met familie, vrienden én met onbekenden. Zo kijkt 60% van de reizigers ernaar uit om nieuwe mensen te ontmoeten op reis.

Voorspelling 2: Genieten van de reis

Veel reizigers kunnen pas écht genieten van het vakantiegevoel als ze eenmaal op hun bestemming zijn aangekomen. Maar liefst 75% van de reizigers vindt de reis aangenamer als het voelt als onderdeel van de vakantie. Doordat er weinig is gereisd de afgelopen anderhalf jaar kijken mensen nu ook echt uit naar het reizen zelf.

Voorspelling 3: Geen werk tijdens vakantie

In 2022 willen mensen een betere balans tussen werk en vrije tijd. Zo wilt 73% van de reizigers in de toekomst geen tijd meer besteden aan werk tijdens hun vakantie. Dit komt door het thuiswerken: de lijn tussen privé en werk is een stuk vager geworden.

Voorspelling 4: Reizen voor welzijn

Door de pandemie zien mensen meer dan ooit de waarde in van reizen. Er even helemaal tussenuit zijn en nieuwe culturen ontdekken. Sterker nog: 79% van de reizigers vindt dat hun geestelijke en emotionele welzijn meer geholpen is met reizen dan met andere vormen van zelfzorg.

Voorspelling 5: Lokale gemeenschap heeft prioriteit

We zijn meer betrokken geraakt bij de gemeenschap door lokale bedrijven te ondersteunen tijdens de pandemie. Nu vindt 58% van de reizigers het belangrijk dat hun reis voordelen oplevert voor de lokale gemeenschap op de bestemming.

Voorspelling 6: Openstaan voor verschillende soorten reizen

In 2022 willen we graag de verloren vakantietijd inhalen en staan we meer open voor verschillende vormen van vakantie. Maar liefst 72% van de reizigers denkt dat ze ‘ja’ zullen zeggen tegen welke vakantie dan ook, zolang het in hun budget past.

Voorspelling 7: Vertrouwen op technologie

Na de onvoorspelbare reizen tijdens de pandemie zien we in 2022 dat reizigers het onverwachte omarmen, maar dat velen daarbij wel vertrouwen op technologie. Uit ons onderzoek blijkt dat 63% van de reizigers gelooft dat technologie belangrijk is bij het verminderen van gezondheidsrisico’s op reis.

Vallen jouw plannen in het water vanwege vluchtproblemen?

Past jouw reisplan in een van de voorspellingen voor 2022, maar valt het in het water vanwege een vluchtprobleem? Op een vertraging of geannuleerde vlucht zit je nooit te wachten. En al helemaal niet als je na lange tijd eindelijk weer kunt gaan! Gelukkig staat EUclaim je bij als je reis niet gaat zoals gepland. Bij een vertraagde vlucht kan je vergoeding wel oplopen tot € 600 per persoon! Dien je claim in en binnen 3 minuten weet je al waar je recht op hebt.

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding