Vliegensvlug naar de wintersport? Hier moet je naartoe!

De kerstvakantie zit er nog maar net op en nu al verheugen veel Nederlanders zich op het vooruitzicht van verse krakende sneeuw onder de skilatten. De voorjaarsvakantie is voor wintersportliefhebbers hét moment om de gezelligheid, zon en sneeuw op te zoeken in de skigebieden van Oostenrijk, Zwitserland en de Franse Alpen.

skiester gaat de berg af met sneeuw en zon

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om de lange autoritten, die vaak gepaard gaan met sneeuwkettingen, smalle bergweggetjes en pech langs de weg, te verruilen voor een comfortabele en relatief korte vlucht. Je kunt ook gemakkelijk en tegen een redelijke prijs je ski uitrusting bijboeken. Om jou te helpen kiezen bij je volgende wintersport bestemming heeft EUclaim dé wintersport gebieden van 2018 bekeken op vluchtprestaties tijdens de voorjaarsvakantie van vorig jaar.

  1. Innsbruck, Oostenrijk

Innsbruck in Oostenrijk is een van de mooiste skigebieden van Oostenrijk. Een groot pluspunt aan vliegen naar Innsbruck is dat je binnen een kwartier reizen van de luchthaven op de piste staat. Veel gezellige skidorpjes liggen dus op korte reisafstand van de luchthaven. Daarnaast pak je ook makkelijk een dag Innsbruck mee: een mooie stad met veel historisch erfgoed. Het is de duurste stad van Oostenrijk om te wonen. Je kunt er dus veel pracht en praal verwachten. Innsbruck is vooral favoriet onder jongeren waar je hippe en trendy uitgaansgelegenheden kunt verwachten en minder traditionele après-ski gelegenheden.

Tussen Nederland en Innsbruck waren vorig jaar vijf vluchten langer dan drie uur vertraagd of geannuleerd in de winterperiode. Je vliegt vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam binnen twee uur naar Innsbruck met Transavia. Dit jaar begint een stuk slechter voor de passagiers tussen Nederland en Innsbruck. Mede vanwege het slechte weer zijn er deze winterperiode al 19 vluchten geannuleerd.

innsbruck huizen met water en uitzicht op besneeuwde bergen

  1. Salzburg, Oostenrijk

Salzburg is heel geschikt voor gezinnen en stellen die de skigebieden van Salzburgerland, Tirol of Karinthië willen gaan ontdekken. De omgeving is ideaal voor kinderen en volwassenen die nog moeten leren skiën en voor de meer ervaren wintersporters. Er zijn veel faciliteiten voor kinderen te vinden en s ’avonds geniet je van een gezellige traditionele après-ski.

Naar Salzburg vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol, Eindhoven en Rotterdam The Hague Airport met Transavia. De vlucht duurt ongeveer anderhalf uur. Vorig jaar waren zes vluchten in de winter meer dan drie uur vertraagd of geannuleerd tussen Nederland en Salzburg.

sneeuw en bergen met blauwe lucht en enkele wolken

  1. Chambéry, Frankrijk

In het hart van de Franse Alpen ligt Chambéry, de plek waar je naartoe moet voor de immens populaire skigebieden zoals Val Thorens, Tignes en Méribel. Vooral Val Thorens is favoriet bij de ervaren skiër of snowboarder. Hier kun je namelijk de hoogste pistes van Europa vinden. Dit populaire skigebied is maar liefst drie keer uitgeroepen tot beste skigebied ter wereld. Er wordt tijdens de wintersportperiode regelmatig een Dutch week georganiseerd. Nederlandse artiesten treden dan op en je kunt er genieten van een traditionele Nederlandse après-ski sfeer.

Je vliegt al binnen twee uur naar Chambéry in Frankrijk met Transavia vanaf Amsterdam en Rotterdam. Vorig jaar winter werden twee vluchten geannuleerd of liepen deze meer dan drie uur vertraging op.

sneeuw op de bergtoppen en uitzicht over skigebied chambery

  1. Grenoble, Frankrijk

Het skigebied Grenoble in Frankrijk is er een voor durfallen! De langste en steilste zwarte piste van Frankrijk vind je in het skigebied van de Alpe d’Huez. Ook vind je hier genoeg groene, blauwe en rode pistes voor uren skivermaak. Het skigebied van Les Deux Alpes biedt veel mogelijkheden voor zowel jong als oud. Je kunt hier na een dag op de piste genieten van een goeie après-ski in het dorp.

Je vliegt binnen anderhalf uur van Rotterdam naar Grenoble met Transavia. Vorig jaar winter hadden twee vluchten een vertraging van meer dan drie uur of werden deze geannuleerd.

verlicht dorp in het donker met sneeuw op bergtoppen grenoble

Transavia biedt je de mogelijkheid voor €29 per enkele reis je wintersportuitrusting mee te nemen naar alle wintersportbestemmingen.

Ga jij op wintersport? Laat ons weten waar jij naartoe gaat en of je gaat vliegen of niet.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Mijn claim is overgedragen aan de juridische afdeling, wat houdt dit in?
Volgende blogartikel
Zomervakantie boeken? Hier moet je op letten!
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding