Vliegen naar de Olympische winterspelen in Pyeongchang

Nog twee weken en dan is het zover! Dan beginnen de Olympische Winterspelen 2018 in Pyeongchang, Zuid-Korea. Ook Nederland mag weer een mooie delegatie naar Zuid-Korea sturen en hopelijk veel medailles meenemen naar huis. Ga jij onze olympiërs aanmoedigen? We geven je de beste vliegtips!

snowboarder gaat in de sneeuw van berg af

Pyeongchang ligt in het Noorden van Zuid-Korea in een behoorlijk afgelegen gebied. Je kunt dan ook het beste naar Seoul vliegen, de hoofdstad van Zuid-Korea, en vanuit daar verder reizen met de trein. De treinreis duurt ongeveer 4 uur. Vliegen van Amsterdam naar Seoul duurt ruim 11 uur. Je bent dus wel even onderweg. Het is in Pyeongchang overigens 8 uur later dan in Nederland.

Nederlandse deelname aan de Olympische spelen

De deelnemende sporten van de Olympische Winterspelen zijn Biatlon, Bobsleeën, Skeleton, Rodelen, Curling, ijshockey, schaatsen, Shorttrack, kunstschaatsen, Crosscountry, Schansspringen, Noordse combinatie, Alpineskiën, Freestyle skiën en snowboarden. Je kunt het Nederlandse team aanmoedigen in verschillende disciplines zoals schaatsen, snowboarden en bobsleeën. Kaartjes kopen doe je bij ATPI Sports Events via het NOC NSF.

Vliegen met Korean Air

De prijs: Vanaf Amsterdam kun je rechtstreeks met Korean Air naar Seoul vliegen. Een retourticket in de economy class kost je al gauw €700 á €800, maar tijdens de Olympische spelen tel je al gauw bijna €2000 neer voor een vliegticket.

De service: Je krijgt een driegangenmenu aangepast op jouw smaak: Westers, Japans, Chinees of Koreaans. Daarnaast krijg je een uitgebreide amenity kit (verzorgingstasje) met tandenborstel en slippers. Je kunt kiezen uit een heleboel films, series en muziek via je eigen persoonlijke touchscreen, hebt een stopcontact bij je stoel en kunt de verlichting dimmen naar je eigen voorkeur.

Punctualiteit: Korean Air vliegt dagelijks tussen Amsterdam Schiphol en Seoul Incheon. In 2017 waren drie vluchten vanaf Amsterdam naar Seoul met Korean Air meer dan drie uur vertraagd. Van Seoul naar Amsterdam waren er vijf vluchten meer dan drie uur vertraagd in 2017. Op beide routes waren geen annuleringen.

Vliegen met KLM

De prijs: KLM vliegt dagelijks tussen Seoul en Amsterdam. De prijs varieert tussen de €650 en €800 voor een economy ticket. Momenteel biedt KLM nog de goedkoopste vliegtickets tijdens de Olympische Winterspelen.

De service: Op intercontinentale vluchten van KLM ontvang je een kussen en deken aan boord, heb je een eigen persoonlijk touchscreen met meer dan 1200 uur aan films, series en muziek tot je beschikking en kun je zelf je maaltijden kiezen.

Punctualiteit: KLM scoorde vorig jaar goed op punctualiteit op de vluchtroute tussen Amsterdam en Seoul. Er was slechts één vertraging van meer dan drie uur in 2017 van Amsterdam naar Seoul. Van Seoul naar Amsterdam waren dit drie vertragingen van meer dan drie uur.

Vliegen met een overstap

Je kunt wat geld besparen door voor een vlucht met een overstap te kiezen. Het snelste reis je dan via Praag of Beijing met Czech Airlines of China Southern Airlines. Maakt het je niet uit dat je er 20 uur over doet en wil je écht zo goedkoop mogelijk naar Seoul vliegen? Kies dan voor Emirates en vlieg via Dubai of vlieg met China Eastern via Shanghai.

Ga jij naar de Olympische Winterspelen? Laat het ons weten in een reactie!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Zomervakantie boeken? Hier moet je op letten!
Volgende blogartikel
Vliegen en de capaciteitsdruk op Schiphol
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding