Vijf warme winterbestemmingen voor je kerstvakantie

Ontsnappen naar witte zandstranden, wuivende palmbomen en een hoge dosis dagelijkse vitamine D. Eigenlijk zouden we dit allemaal even moeten doen in deze grauwe wintermaanden, op reis naar de zon! Je krijgt er energie van en fleurt weer helemaal op. We hebben onze eigen top vijf warme winterbestemmingen voor je op een rijtje gezet. Welke bestemming kies jij?

strand met rieten parasol, zee en zonsondergang
  1. Dubai

Prijsklasse: Gemiddeld

In de zomer is het in Dubai snikheet en worden er makkelijk temperaturen van 40 graden of meer bereikt. In de winter is het juist heel aangenaam met ongeveer 24 graden overdag. Dubai is een oliestaat in de Verenigde Arabische Emiraten waar je een combinatie terugvindt van het culturele Islamitische erfgoed en extreme moderne en luxe warenhuizen, hotels en kantoren. Het is een financieel centrum in de Arabische wereld en een stuk moderner dan andere Arabische buurlanden. Geniet van de prachtige zandstranden en het belastingvrij(!) winkelen in Dubai. Alles is hier over-the-top, maar vergeet niet: het land heeft nog steeds een behoorlijk strenge Islamitische wetgeving, dus houd je aan de regels en voorschriften!

Vliegen naar Dubai

Binnen zeven uur vlieg je al naar Dubai vanaf Amsterdam Schiphol met Emirates, KLM, Transavia, TUI fly of Corendon. Vorig jaar was er slechts één vlucht geannuleerd van Transavia van Dubai naar Amsterdam op 28 december.

Burj al Arab hotel in de zee van Dubai met boten ernaast

  1. Jamaica

Prijsklasse: Duur

Hoe relaxt kan het leven zijn? Dat ontdek je in Jamaica! Vergeet stress om (schoon)ouders, familiediners en cadeaus en kom tot rust onder de palmbomen met een flink glas rum en Bob Marley deuntjes op de achtergrond. Als je ergens tot rust komt dan is het wel op Jamaica. Vermijd de immense hotelketens en boek een kleinschalig hotel aan het strand om de authentieke Jamaicaanse sfeer te proeven. Vooral Montego Bay en Negril zijn toplocaties voor je kerstvakantie!

Vliegen naar Jamaica

Met TUI fly kun je comfortabel naar Montego Bay op Jamaica vliegen. De reis duurt ongeveer 10 uur wanneer je een directe vlucht boekt. Vorig jaar was in de periode 20 december 2017 tot en met 1 januari 2018 geen enkele vlucht meer dan drie uur vertraagd of geannuleerd op deze route.

zand met boot zee en palmboom op strand jamaica

  1. Gambia

Prijsklasse: Goedkoop

Aan de oostkust van Afrika vinden steeds meer zonzoekers een ontspannen vakantiebestemming in Gambia. Met de diepblauwe zee en witte stranden begrijpen we dat ook wel! Daarnaast is Gambia een stuk minder ver vliegen dan Jamaica of Dubai en is het er in de winter gemiddeld 30 graden. Het land heeft een subtropisch klimaat en een zeer vriendelijke bevolking!

Vliegen naar Gambia

De luchthaven van Banjul, de hoofdstad van Gambia, ligt op ongeveer 6 uur vliegen vanaf Amsterdam. In het winterseizoen vliegen TUI fly en Corendon Dutch Airlines naar Gambia. Tussen 20 december en 1 januari vorig jaar had geen enkele vlucht meer dan drie uur vertraging op deze vliegroute.

hoofdstad banjul met strand en huizen in gambia

  1. Dominicaanse Republiek

Prijsklasse: Goedkoop

Ook de Dominicaanse Republiek is een voltreffer voor goedkope winterzon vakanties! Het ligt vlakbij Jamaica maar is een minder dure bestemming. Punta Cana is een favoriete locatie voor veel vakantiegangers. Het eiland heeft de mooiste resorts aan het strand en biedt ook veel vertier voor kinderen. In de winter is het ongeveer 28 graden overdag. Kerst vieren in de zon doe je natuurlijk met een Mojito of Piña Colada in je hand op het Dominicaanse strand.

Vliegen naar de Dominicaanse Republiek

Het is ongeveer negen uur vliegen naar de Dominicaanse Republiek met TUI fly. Alle vluchten rond de kerstperiode gingen volgens plan en liepen geen lange vertraging of annulering op.

hotel met zwembad en palmbomen met uitzicht over de zee en een blauwe lucht

  1. Mexico

Prijsklasse: Gemiddeld

Op zoek naar dat tropische gevoel én rust? Dan is Cancun in Mexico jouw winterbestemming! Kom tot rust op het prachtige strand van Playa del Carmen bij Cancun en laat je in de watten leggen. Een massage bij zonsondergang, cocktails in overvloed en duiken in de hemelsblauwe Caribische zee. De kans is groot dat je nooit meer naar huis wilt! De temperatuur ligt in de winter rond de 28 graden.

Vliegen naar Mexico

Vliegen naar de zonnige stranden van Mexico doe je van Amsterdam naar Cancun. TUI fly vliegt direct tussen Amsterdam en Cancun met het Dreamliner toestel. Vorig jaar waren er nog geen directe vluchten tussen Amsterdam en Cancun.

verlichte steiger over de zee met een terras

Welke van deze vijf bovenstaande zon-zekere winterbestemmingen zou jij kiezen? Laat het weten in een reactie.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Wanneer kan ik vergoeding claimen voor vertraging van mijn vlucht?
Volgende blogartikel
Vliegen rond de feestdagen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding