Luchthaven vertraging

Vertraging of een lange overstap, wat neem je mee?

Reizen met het vliegtuig betekent ook moeten wachten. Uren wachten in de rij voor de incheckbalie. Wachten omdat jouw vlucht vertraging heeft. Wachten omdat je een lange overstap hebt op jouw reis. Allemaal situaties waarbij je lang moet wachten en verveling kan toeslaan. In de meeste gevallen heb je alleen jouw handbagage tot je beschikking. Wat kun je meenemen om verveling te voorkomen en de tijd door te komen?

Overstap vertraging

Je telefoon met oortjes

Waarschijnlijk vertrek je niet van huis zonder je telefoon. Zorg dat je telefoon goed opgeladen is en plaats er een aantal afleveringen van die ene meesterlijke serie op. Of luister naar jouw eigen playlist. Je kunt ook het internet afstruinen naar leuke dingen die jij kunt doen op je bestemming. Op de meeste airports is er gratis WIFI. Maak daar gebruik van als je zelf geen onbeperkt internetabonnement op je telefoon hebt.

E-reader, boek of luisterboek

Is lezen jouw hobby? Neem een opgeladen e-reader mee met het nieuwste boek van jouw favoriete schrijver of koop een boek op de luchthaven. Een luisterboek op je e-reader of telefoon is ook een leuke afleiding. Zo kun jij je wel een aantal uur vermaken.

Heb jij een vlucht geboekt? Je hebt altijd kans dat deze niet volgens plan verloopt. Geef je vluchtnummer en -datum door, dan houden wij voor je bij of jij in aanmerking komt voor een vergoeding. Kun je claimen? Dan ontvang je van ons een bericht.

Klein bloknootje, een pen en een rolletje plakband

Speel samen met jouw reisgenoot ‘wie of wat ben ik’, plak het briefje op je voorhoofd met het plakband, galgje, ‘punt en streep’, ‘boter, kaas en eieren’, of andere simpele spelletjes om de tijd te verdrijven.

Opblaasbaar nekkussen

Neem een opblaasbaar kussen mee en neem de tijd om even een powernap te doen of een paar uurtjes te slapen. Let wel goed op je handbagage! Leg deze vast om een arm of been zodat niemand erbij kan.

Camera

Schiet eens wat leuke plaatjes op het vliegveld. Let op kleine details of maak een hele serie selfies met je reisgenoot. Heb je een tussenstop op een nieuw vliegveld, ga dan op onderzoek uit en maak foto’s van het uitzicht of de luchthaven zelf.

Je pinpas

Ga op zoek naar dat leuke kleine cafeetje of trakteer jezelf op dat ene gebakje wat je anders nooit neemt. Wachten is nooit leuk maar met iets lekkers gaat de tijd toch net even sneller.

Kaarten

Een pak kaarten neemt niet veel ruimte in. Reis je alleen? Speel dan een potje patience. Reis je samen? Kies voor een potje pesten of een ander kaartspelletje.

Neem een leeg flesje van maximaal 100 ml mee

Op veel luchthavens staan overal fonteintjes. 100 ml is zo op en op deze manier heb je wat te doen. Nieuwe watertappunten zoeken.

Neem een klein opfristasje mee

Niets is zo lekker als je even opfrissen voordat je het vliegtuig ingaat. Vooral na een lange wachtrij, vertraging of tussenstop. Let op de richtlijnen wat je wel en niet mee mag nemen. Stop vloeistoffen en gels in flesjes van maximaal 100 ml in een doorzichtige zak van maximaal 1 liter.

Onze laatste tip die niet in je handbagage past

Trek lekker zittende kleding en schoenen aan. Beweeg op zijn tijd en check vast of je recht hebt op een vergoeding als je vertraging hebt. Last but not least: Ga lekker genieten van je vakantie!

Heb jij problemen ondervonden tijdens je vlucht?

Heb jij problemen ondervonden tijdens je vlucht. Check nu hier of je kunt claimen,

Geschreven door Lisanne Verbeek

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding