Vergoeding bij omboeken en vliegtuigvertraging grootste misverstand

Uit onderzoek van de ANWB over annuleringsverzekeringen, is gebleken dat de meeste misverstanden bestaan over het omboeken van een vakantie en vluchtvertraging. Van de ondervraagde was 56% niet bekend met het feit dat je recht hebt op een vergoeding bij een vluchtvertraging van meer dan acht uur.

Vertraging of omboeking vliegtuig

Het onderzoek naar de bekendheid van de annuleringsverzekering heeft plaats gevonden onder de Nederlandse bevolking. Onderwerpen die onderzocht zijn is of men een annuleringsverzekering heeft, of ze op de hoogte zijn wanneer ze hier op terug kunnen vallen en of ze weleens een claim hebben ingediend?

Annuleringsverzekering

De ANWB geeft aan dat 46% van de ondervraagde een doorlopende reisverzekering heeft en 18% een kortlopende annuleringsverzekering afsluit voorafgaand aan een reis. Veel van de Nederlanders (86%) weet wel dat ze een beroep kunnen doen op de annuleringsverzekering bij overlijden en ziekte, maar dat dit ook mogelijk is bij zwangerschap, nieuwe baan, een reisgenoot die afzegt, een kapotte auto of een scheiding is bij 80% niet bekend. Daarbij komt nog dat 56% niet weet dat ze terug kunnen vallen op de annuleringsverzekering bij een vertraging of omboeking. Het is dan ook niet opvallend dat de meest voorkomende claims worden ingediend met als oorzaak ziekte of ongeval van henzelf of reispartner (18%) en ziekte of sterfgeval bij de thuisblijvende familie (13%).

Vergoeding omboeken en vliegtuigvertraging

Uit het onderzoek is ook gebleken dat 14% van de mensen onterecht denkt dat ze geen recht hebben op een vergoeding als een vakantie of vlucht wordt omgeboekt. Een nog groter deel (56%) is er niet van op de hoogte dat ze bij een annuleringsverzekering recht hebben op een vergoeding bij een vertraging van meer dan acht uur. Mannen (58%) schatten de kans op een annulering lager in dan vrouwen (40%).

Vergoeding zonder annuleringsverzekering

Wat moet je doen als je vlucht is omgeboekt of vertraagd, maar je hebt géén annuleringsverzekering? Bij een vertraging van meer dan drie uur, kun je een claim indienen bij de luchtvaartmaatschappij of bij je rechtsbijstandverzekering. Mocht dit niet lukken, dan kun je altijd bij ons, EUclaim, je claim indienen. Je kunt hier controleren of je recht hebt op een vergoeding en wij kunnen het hele claimproces voor je afhandelen.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Telegraaf: De langste en kortste vluchten
Volgende blogartikel
Met deze veiligheidsinstructies houdt iedereen de aandacht erbij
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding