Vakantiegevoel in quarantaine: tips & inspiratie!

Of je nou thuis aan het werk bent, voor een geliefde zorgt of hard aan het werk bent in de zorg, iedereen kan in deze quarantaine tijd wel wat afleiding gebruiken. We geven je tips en inspiratie om je vakantiegevoel zachtjes aan te wakkeren.

vrouw geniet van uitzicht op de bergen in hangmat

Droom alvast over je volgende reisbestemming

Ook al kun je er momenteel door het coronavirus alleen maar over nadenken… Waarom zou je niet alvast dromen over je volgende reisbestemming? Bestel een wereldkaart, hang hem op een leuk plekje in huis en laat je vinger willekeurig bepalen in welk land jij je volgende vakantie viert. Maak een reiswensenlijstje voor je volgende bestemmingen: een stedentrip, strandvakantie of roadtrip?

Waan je op reis vanaf de bank

Hoe heerlijk is het om je los te koppelen van je beeldscherm? In deze tijd breng je waarschijnlijk al genoeg tijd door achter een beeldscherm door het vele nieuws over het coronavirus. Dompel jezelf eens even helemaal onder in de wereld van het reizen. Koop een reismagazine zoals Columbus Travel of Lonely Planet Travel. Deze magazines staan vol prachtige reisartikelen, fascinerende bestemmingen en adembenemende foto’s. Zo beleef je het reisgevoel thuis vanaf de bank.

Wist je trouwens dat je ook heerlijk kunt wegdromen bij verschillende documentaires op Netflix? Reisfanaten kunnen hun hart ophalen! Gebruik de zoekfunctie en zoek eens op ‘travel’. Of voer een land in zodat documentaires en films verschijnen die daaraan zijn gelinkt. Andes Mágicos en Tales by lights zijn bijvoorbeeld schitterende documentaires.

Heb je geen Netflix? Geen zorgen! Ook op Youtube vind je de mooiste video’s. De oude afleveringen van RTL Travel zijn de moeite waard, maar zeker ook die van 3 op reis.

Luister reispodcasts

Geen
zin om te lezen? Luister voor de verandering eens naar reispodcasts via
Spotify. Er zijn veel podcastst te vinden die je meenemen op reis. Hierbij een
aantal tips:

  • Columbus Travel Podcast: via deze podcasts luister je mee naar avonturen van de reisschrijvers en –fotografen van Columbus Travel. Ze trekken de hele wereld over voor reportages over droombestemmingen die nog niet door het grote publiek zijn ontdekt. Van Castilië en Léon tot Quebec en Ticono.
  • The Journey: het podcast kanaal van KLM. Je hoort waargebeurde verhalen van mensen van wie het leven voorgoed is veranderd door een reis. Let op: deze podcasts zijn in het Engels.
  • Reisgenoten: in deze podcasts draait het om inspirerende bestemmingen en interessante reisverhalen. Wil je bijvoorbeeld weten hoe je een voedselvergiftiging op reis kan voorkomen of hoe je met jonge kinderen op reis kan? Dan zijn deze podcasts iets voor jou.

Luister je favoriete reismuziek

Op Spotify vind je niet alleen prachtige reispodcasts maar ook heerlijke reismuziek. Denk bijvoorbeeld aan muziek uit afleveringen van Floortje naar het einde van de wereld of afspeellijsten die zijn samengesteld door 3 op reis. Er zijn trouwens ook prachtige afspeellijsten te vinden met natuurgeluiden. Zo waan je je bijvoorbeeld op een warm strand of in een mysterieus tropisch regenwoud. Trek je korte broek en slippers aan, neem plaats in het zonnetje in je tuin of op je balkon (op gepaste afstand van je buren!) en laat de muziek je meevoeren.

Kook je meest geliefde vakantiegerecht

Hou
je van koken? Haal dan je vakantiebestemming in huis door je favoriete vakantiegerecht
te maken. Maak bijvoorbeeld Laab, de pittige salade uit Laos met verse
koriander en munt. Makkelijk te bereiden met kip- of rundergehakt. Of wat dacht
je van een Indiase lassi met mangosmaak? Niet alleen lekker, maar ook heel
gezond.

We
hopen dat deze tips je even op een andere gedachte kunnen zetten. Over welke
bestemming durf jij al te dromen?

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Slechtste vliegdagen in Nederland van 2019
Volgende blogartikel
Vliegtijd en vliegafstand berekenen, hoe doe je dat?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding