Transavia laat passagiers 28 uur wachten op vertraagde vlucht

Vol verwachting stonden passagiers op 8 mei te wachten op het vliegtuig dat hen vanaf de Canarische Eilanden terug naar huis zou brengen. Vlucht HV 698  zou om 01:50 uur in de nacht landen op Schiphol. Helaas ging de reis niet zo soepel als verwacht. Vanwege technische problemen zijn de passagiers uiteindelijk pas op 9 mei 2015 geland om 06:21 uur in de ochtend. De totale vertraging bedraagt 28 uur en 31 minuten. Geen pretje dus!

Transavia vliegtuig

Passagiers per bus, boot en vliegtuig vervoerd

Volgens berichten op social media van diverse passagiers zijn de reizigers vertrekkende vanuit Fuerteventura eerst per bus en vervolgens per boot naar Las Palmas gebracht. Uiteindelijk is het vliegtuig vanuit Las Palmas naar Schiphol gevlogen. De informatievoorziening ter plaatse heeft ernstig te wensen overgelaten, zo melden veel gefrustreerde passagiers.

Gedupeerde passagiers op deze vertraagde vlucht hebben recht op verzorging in de vorm van eten, drinken, hotelovernachting en communicatiemogelijkheden met het thuisfront. Daarnaast is Transavia verplicht een wettelijke vergoeding van €400,- per persoon te betalen voor het ongemak.

Langste vertraagde vlucht in 2015

Met deze vertraging heeft Transavia de leiding overgenomen van KLM in het klassement van de langste vluchtvertraging in 2015. Vlucht KL 888 van 6 April 2015 uit Hongkong had een vertraging van 27 uur en 56 minuten en zakt hiermee naar plaats twee in de lijst. Het wordt spannend of Transavia de leiding in dit klassement kan vast houden. Het zomerseizoen is nog lang. Vorig jaar stond Jetairfly met vlucht JAF140/134 op 26 Augustus met stip op de eerste plaats. Deze vlucht uit Zanzibar en Mombasa had toen maar liefst 38 uur vertraging.

Wij wachten de ontwikkelingen met spanning af.

Foto: Flickr.com

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Nederlandse regering laat luchtvaartpassagiers in de steek
Volgende blogartikel
KLM neemt leiding in klassement langste vluchtvertraging 2015
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
2 Commentaren
Nieuwste
Oudste most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Niels
8 jaren geleden

zeker de JAF vlucht uit Miami met meer dan 48 uur vertraging afgelopen februari vergeten in jullie stipnoteringen?

EUclaim
8 jaren geleden

Die vertraging zijn we zeker niet vergeten Niels 🙂 Maar in dit artikel gaat het om vertragingen van en naar Nederland. De JAF vlucht uit Miami (waar we overigens eerder in een blog aandacht aan besteed hebben) vloog naar Brussel. ~Lotte

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding