Top 4 vertraagde chartermaatschappijen

Wij hebben onderzoek gedaan naar de top 4 vertraagde chartermaatschappijen. Zie hier het resultaat:

*Bovenstaande cijfers gebaseerd op periode 01 April – 03 Juli 2013, luchthaven Amsterdam Schiphol

Door de vertragingen van Corendon Airlines zijn passagiers met bestemming Turkije, zoals Bodrum en Antalya, het meest vertraagd. Bij de Nederlandse Corendon hebben alle passagiers recht op een vergoeding. Helaas hebben passagiers van de Turkse Corendon alleen bij vertrek vanuit Nederland recht op compensatie, gezien het geen Europese maatschappij betreft. Wij dienen bij beide maatschappijen claims in!

In de Telegraaf van afgelopen zaterdag is aandacht besteed aan passagiersrechten. Ook EUclaim komt aan bod. Wij geven 4 tips voor wanneer u op vakantie gaat en uw vlucht vertraging oploopt:

1. Ga naar een medewerker van de luchtvaartmaatschappij en vraag om verzorging. De luchtvaartmaatschappij is verplicht u te voorzien van eten en drinken bij een vertraging van meer dan 2 uur.
2. Bij een extreem lange vertraging moet de airline een hotelovernachting regelen.
3. Krijg je geen verzorging aangeboden, bewaar dan alle bonnetjes van extra gemaakte kosten. Deze kunt u  achteraf declareren.
4. Verzamel bewijsmateriaal door bijvoorbeeld foto’s  te nemen van de borden waarop de vertraging vermeld staat. De airline is ook verplicht u een gedrukte vertragings verklaring af te geven.

*Bovenstaande cijfers gebaseerd op periode 01 April – 03 Juli 2013, luchthaven Amsterdam Schiphol

 

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Nationale toezichthouder faalt
Volgende blogartikel
Captain Robin geeft advies
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding