Tips voor reizen tijdens de feestdagen

Je kent het vast wel, heerlijk op familiebezoek of terug naar huis voor de feestdagen. Er wordt met name op de dagen voorafgaand aan de feestdagen veel gevlogen. Vertraagde of geannuleerde vluchten zijn uiteraard nooit een pretje, maar zeker niet wanneer je de dagen met je dierbaren wilt doorbrengen.

Kerstman op de luchthaven

Dan is het extra zuur dat je op een luchthaven zit te wachten in plaats van gezellig met je familie en vrienden. Vertraagde of geannuleerde vluchten kan niemand voorkomen, maar zelf goed voorbereid op reis gaan kan het leed wellicht wat beperken. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet:

Het weer is een factor die we niet in de hand hebben, maar we kunnen er natuurlijk wel voor kiezen om het zekere voor het onzekere te nemen. Vooral het reizen van huis naar de luchthaven moet je met winters weer niet te strak plannen. Gladde wegen, regenachtig weer en langere files kunnen ervoor zorgen dat je reis naar de luchthaven meer tijd in beslag neemt dan dat je aanvankelijk dacht. Ook treinen kunnen uitvallen door bijvoorbeeld bevroren bovenleidingen of sneeuw waardoor je zo een half uur tot uur vertraging hebt om naar de luchthaven te komen. Dit met alle risico’s van dien, te laat inchecken betekent geweigerd worden op je vlucht, dat risico wil je niet lopen.

Als je vluchten boekt die uit meerdere trajecten bestaan let er dan goed op dat je voldoende tijd hebt op de luchthavens waar je moet overstappen. Wij zien soms routes waarbij passagiers slechts 45 minuten overstaptijd hebben op een grote luchthaven. Stel dat de eerste vlucht maar 10 minuten vertraging heeft dan kom je voor je aansluitende vlucht al in de problemen. Om onnodige stress te voorkomen is het verstandiger een ruimere aansluitingstijd te kiezen.

Wees je ervan bewust dat tijdens de feestdagen heel veel balies of afdelingen gesloten zullen zijn. Zoek daarom van tevoren  vast de openingstijden  en bereikbare  telefoonnummers op zodat je bij problemen altijd kunt overleggen wat te doen.

Zorg ervoor dat je opladers van je tablet en telefoon niet in je koffer pakt maar in je handbagage. Als je vlucht dan vertraagd is dan kun je in ieder geval je telefoon tijdig opladen en zo bereikbaar blijven.

In veel steden maken mensen de vergissing dat ze denken van alles te kunnen ondernemen met kerst. Dat valt tijdens deze dagen vaak wel tegen. Uit eten gaan op kerstavond bijvoorbeeld is vaak lastig buiten het restaurant van je hotel. Of wat te denken van museumbezoek, winkelen of theater. Ook hierbij is het wijs vooraf te kijken welke mogelijkheden er op die dagen zijn.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Slapen in een vliegtuig
Volgende blogartikel
420.000 euro voor gedupeerde passagiers
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding