Luchthaven vertraging

Tips & Tricks voor Tokio

20 oktober 2021

In een stad waar maar liefst 12 miljoen (!) mensen wonen is het belangrijk voor Tokio om te blijven ontwikkelen. Dat is ook zichtbaar in de stad van de toekomst, want op het gebied van infrastructuur en technologie loopt Japan voorop. Naast de wolkenkrabbers en elektronicazaken, kun je in Tokio ook genieten van eeuwenoude kunst en schitterende kersenbloesem.

Wijk Shibuya in Tokio

Land: Japan

Klimaat: Zeeklimaat

Vluchtduur: 11 uur

Tijdsverschil met Nederland: 7 of 8 uur later, afhankelijk van zomer- en wintertijd

De top vijf bezienswaardigheden van Tokio

In Tokio valt er altijd iets te beleven en dat maakt het zo leuk om de stad te verkennen. Om de keuze makkelijker te maken, hebben wij alvast een top vijf van de bezienswaardigheden gemaakt.

  1. Tokyo Imperial Palace

Een bezoek aan het keizerlijke paleis hoort zeker op je lijst te staan. In het centrum van de wijk Chiyoda staat het Tokyo Imperial Palace en hier kun je gemakkelijk komen via Nijubashimae Station en Otemachi Station. Dit prachtige paleis was eeuwenlang het verblijf van Japanse keizers en Shoguns (Japanse opperbevelhebbers). Nu kun je hier mooi wandelen door de keizerlijke tuin, wat vooral in de lente leuk is om te doen als de kersenbloesem in de bloei staat.

  1. Sensoji Tempel

De beroemdste tempel in Tokio is de Sensoji tempel of Asakusa Kannon Tempel. Jaarlijks komen er miljoenen toeristen op het kleurrijke heiligdom af en is het een belangrijke plek voor pelgrims om de boeddhistische god Kannon te aanbidden. De tempel komt oorspronkelijk uit het jaar 645, maar door de bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben weinig gebouwen het overleefd. Kom overigens binnen via de Kaminarimon-poort, want hier hangt een rode lantaarn van 500 kilo!

  1. Edo-Tokyo museum

De perfecte combinatie van geschiedenis en cultuur vind je in het Edo-Tokyo museum. In het museum staat de Japanse cultuur van de Edoperiode (1603-1868) en het hedendaagse Tokio centraal. Zo zijn de bezienswaardigheden als de Nihonbashi-brug uit de 17de eeuw (op ware grote nagemaakt) en een Kabuki-theater absolute hoogtepunten. Je kunt hier overigens een hele dag zoet zijn, dus plan genoeg tijd in om die zeven verdiepingen met kunst te verkennen.

  1. Odaiba eiland

Odaiba is een groot kunstmatig eiland in de baai van Tokio. Hier vind je zandstranden, spectaculaire architectuur en bijzondere bezienswaardigheden als een replica van het Vrijheidsbeeld. Het waren oorspronkelijk twee eilanden die in 1854 waren aangelegd als de verdediging van de stad. Nu komen toeristen hier om te winkelen in de grote malls, in het op één na hoogste reuzenrad ter wereld over heel Tokio te kijken of een bezoek te brengen aan een traditioneel badhuis.

  1. Ueno Park

Ueno Park is niet zomaar een park met prachtige natuur. Het is vooral gevuld met cultuur. Dit park werd in 1924 opgericht toen keizer Yoshihito het land voor het park schonk aan Tokio.  Nu kun je hier verschillende musea (als het Nationaal Museum van Tokio), tempels en andere attracties (als de oudste dierentuin van Japan) vinden. Rond de tweede helft van maart en de eerste helft van mei is het een aanrader om naar het park te gaan, want dan is alles prachtig gekleurd door de bloesem.

Lekker eten & drinken

Er valt een hoop te ontdekken als het gaat om lokaal eten in Tokio. Je hoeft niet alleen te denken aan sushi, maar ook kun je Bentō (Japanse lunchbox) of Sukiyaki (Japans fondue) proberen.

Flipper’s

Ben je een liefhebber van pannenkoeken? Bij Flipper’s kun je superfluffy pannenkoeken eten van een paar centimeter hoog. Er zijn meerdere vestigingen in Tokio van Flipper’s, dus er zal ongetwijfeld iets in de buurt zitten van je hotel.

Namikibashi Nakamura

Izakaya’s (Japanse pubs) kun je door heel Tokio in allerlei soorten en maten vinden. Namikibashi Nakamura is groter en chiquer de meeste Izakaya’s en daarom zeker leuk om te bezoeken. Geniet hier van een zevengangen kaiseiki omakase menu en je bent een avond zoet!

Menya Mushasi

Op zoek naar goedkope en overheerlijke ramen in Tokio? Stap dan binnen bij Menya Mushasi. Hier sta je ongetwijfeld in de rij te wachten, maar je kunt eenvoudig eten bestellen via een automaat en vervolgens genieten van een flinke kom met eten.

Kaikaya by the sea

De naam verklapt wat je hier kunt eten. Bij Kaikaya by the sea kun je namelijk genieten van seafood. Onze aanrader is de tonijn sparerib. Dat is niet zomaar, want daar staan ze om bekend. Die is ongelooflijk sappig met een licht pittig sausje erbij.

Latte Art Café

Bij Latte Art Café kun je genieten van verschillende drankjes, maar veel leuker is natuurlijk om een drankje te bestellen waarbij de barrista’s een kunstwerken van je schuim maken. Zo kun je kiezen voor een 3D art of voor een 2D zelfportret.

Ontspannen

In een hectische stad als Tokio is het belangrijk om de ontspanning op te zoeken. Je kunt bijvoorbeeld tot rust komen in een van de vele parken met een koffie en een broodje, maar de stad is ook nog eens rijk aan musea. Een bezoek aan het eerder genoemde Nationaal museum van Tokio, Edo-Tokyomuseum of teamLab Borderless is zeker een bezoek waard. Voor een ultiem ontspanningsmoment kun je ook iets anders doen, namelijk een bezoek brengen aan de onsen. Dit zijn natuurlijke warm- waterbronnen vol mineralen die een genezende werking zouden hebben. Ben je helemaal tot rust gekomen? Dan kun je naar een karaokebar gaan om daar heel de avond te zingen. Karaoke-kan, bekend van de film Lost in Translation, geeft een fenomenaal uitzicht over Tokio.

Reizen in Tokio

Er zijn genoeg manieren om Tokio te verkennen: van het openbaar vervoer als de bus, trein en metro tot fietsend de stad doorkruizen. Daarbij kun je voor ultiem gemak altijd nog een taxi regelen, al is dat in verhouding wel prijzig. Blijf je de hele dag in één wijk? Dan kun je prima wandelen.

Het is een aanrader om gebruik te maken van een Suica kaart. Een Suica kaart kun je vergelijken met onze OV-chipkaart en ook hier zet je een saldo waarmee je kunt reizen op. Zo heb je geen gedoe met losse kaartjes en betaal je ook iets minder per rit. Er zijn nog meer (OV)kaarten en dagpassen waarvan je gebruik kunt maken, maar dat is afhankelijk van wat je allemaal wilt bezoeken.

Hoteltips van EUclaim

Helaas is het is niet bepaald goedkoop om in Tokio te overnachten, maar gelukkig zijn er eindeloos veel mogelijkheden om te overnachten in de hoofdstad van Japan. Je kunt bijvoorbeeld terecht in hotels, een appartement (via Airbnb bijvoorbeeld), een ryokan (traditionele Japanse herberg) en als je minder budget hebt, is het een optie om voor hostels en capsulehotels te kiezen. Door de vele wijken in Tokio is het belangrijk om te kijken naar wat jouw wensen zijn. In sommige wijken zit je misschien dichtbij de bezienswaardigheden, maar zijn er weinig hotels in een juiste prijscategorie. In andere buurten kan het juist heel druk zijn en ga zo maar door.

Reizen van- en naar Tokio

Je kunt vanaf Amsterdam met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Tokio vliegen. Zo kun je rechtstreeks met KLM naar Tokio vliegen. Daarentegen kun je ook kiezen voor Lufthansa en Qatar Airways als je voor een overstap kiest. De prijs van je vliegticket is afhankelijk van je reisperiode en of je wel of geen rechtstreekse verbinding boekt. Je bent met een rechtstreekse vlucht gemiddeld 11 uur onderweg, terwijl een vlucht met overstap tussen de 13 en 16 uur kan duren.

Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Was op weg naar Japan jouw vlucht vertraagd of geannuleerd? Misschien heb je je overstap wel gemist. EUclaim is er om jou te helpen. Dien je claim in en binnen 3 minuten weet je al waar je recht op hebt!

Heb jij nog meer tips verzameld voor je stedentrip naar Tokio? Dan horen we heel graag wat jouw plannen zijn voor een bezoek aan de stad van de toekomst!

Meer over stedentrips

  • 2018-10-18

    5 Stedentrips in de Verenigde Staten

    Misschien dat een stedentrip in de Verenigde Staten niet zo snel in je opkomt omdat het een stuk verder vliegen is en een stuk duurder is. Toch worden vliegtickets naar de Verenigde Staten steeds goedkoper en is het leven in het land zelf ook veel goedkoper in vergelijking tot Europa. Daarnaast is het weer eens iets anders als Rome, Londen en Parijs. We hebben de vijf leukste Amerikaanse steden op een rijtje gezet om te ontdekken.

  • 2021-09-08

    Inpaklijst voor een stedentrip

    Wil je een paar dagen ertussenuit in de zomer? Dan is een stedentrip een goed idee, want in de zomerperiode zijn er genoeg leuke activiteiten in de stad te vinden. Daarbij is het fijn om te weten wat je allemaal moet meenemen in je koffer voor een stedentrip, want je hebt meer nodig dan alleen zomerse kleding en toiletartikelen. EUclaim geeft je graag tips voor het inpakken van je koffer voor een stedentrip!

  • 2021-07-19

    Alles wat je moet weten over Verordening 261/2004

    Tot corona groeide het aantal mensen dat zich verplaatst met het vliegtuig. In 2016 waren er maar liefst 972.7 miljoen passagiers die van of naar een land in de EU vlogen. De verwachting is dat dit zal herstellen en verder groeien in de komende jaren. Het komt helaas ook regelmatig voor dat passagiers met vertraging aankomen op de eindbestemming. Om deze reden is er in Europa Verordening 261/2004 ontstaan. In deze wetgeving worden de rechten van jou als luchtvaartpassagiers beschermd. EUclaim is expert op het gebied van Verordening 261/2004. Wij zorgen ervoor dat jij als passagier krijgt waar je recht op hebt!

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding