Luchthaven vertraging

Tips & Tricks voor Rome

20 oktober 2021

When in Rome, do as the Romans do.. In deze Italiaanse hoofdstad kun je genieten van een overheerlijke cappuccino, terwijl je door de romantische straatjes van Rome struint. Niet alleen is Rome perfect voor een culinaire stedentrip, maar ook op cultureel gebied heb je hier genoeg te ontdekken. Wat denk je bijvoorbeeld van het Colosseum en de gladiatoren? Of een bezoek aan het Vaticaan waar je een verzameling aan kunstschatten tegenkomt. Ja, het kan allemaal in Rome!

Colloseum in Rome

Land: Italië

Klimaat: Mediterraan klimaat

Vluchtduur: 2 uur en 15 minuten

Tijdsverschil met Nederland: geen

De top vijf bezienswaardigheden van Rome

In een stad als Rome kun je uren wandelen en onbekende pareltjes ontdekken op weg naar grote bezienswaardigheden. Daarom is het lastig om een top vijf van bezienswaardigheden op te stellen, maar aan de onderstaande bezienswaardigheden moet je zeker een bezoekje brengen tijdens je reis.

Colosseum

Het Colosseum is gebouwd voor slechts één doel, namelijk voor de spelen die werden georganiseerd en gefinancierd door de heersende keizer. In het Colosseum kon je gladiatorengevechten aanschouwen, maar ook verbazingwekkende schouwspelen, waaronder gevechten tussen wilde dieren. Er zijn naar schatting tussen de 300.000 en 500.000 mensen in het Colosseum gestorven, maar ook voor 9000 dieren betekende het Colosseum hun einde. Tegenwoordig kun je hier rondleidingen boeken waardoor je een veel beter beeld krijgt van wat er allemaal is gebeurd!

Vaticaanstad

Een verzameling van pracht en praal in Vaticaanstad met de Sint-Pietersbasiliek als hoogtepunt. Een katholieke kerk waar, volgens verhalen, de apostel en eerste paus Petrus is gekruisigd en begraven. Ook kun je in de Vaticaan Musea kunstschatten van het Vaticaan aanschouwen die door de jaren heen zijn verzameld. Dit zijn erg populaire bezienswaardigheden. Het is dus zeker aan te raden om alvast tickets te kopen, zodat je de lange wachtrijen kunt overslaan. En ben je benieuwd naar de Sixtijnse Kapel? Neem de tijd om de bekendste kapel te bewonderen, aangezien je hier geen foto’s mag maken.

Trevifontein

De grootste fontein van Rome, is de Trevifontein. Er komen drie wegen op de fontein uit, waardoor de naam al snel werd aangeduid als Fontana di Trevi, de fontein van de drie wegen. Ook wordt er jaarlijks negen- tot tienduizend kilo munten uit de fontein gevist. Waarom? Als je de liefde van je leven wilt ontmoeten in Rome moet je twee muntjes tegelijk in de fontein gooien, maar voor een goed huwelijk moet je er drie muntjes in gooien. Dit wordt dus fanatiek gedaan door toeristen!

Villa Borghese

Het park was een wijngaard van de invloedrijke familie Borghese, voordat het in de 19e eeuw een metamorfose kreeg. Dit werd een Engelse landschapstuin van maar liefst 18 hectare groot, met verschillende waterpartijen en fonteinen. Ook vind je hier tegenwoordig verschillende musea als Galleria Borghese, villa’s en paviljoenen. Het is voor velen een fijne plek om tot rust te komen of juist lekker te gaan sporten.

Spaanse Trappen

In de 17e eeuw was het idee om Franse de kerk Trinità dei Monti te verbinden met het plein beneden, waar ook de Spaanse ambassade was. Dit plan kreeg echter geen goedkeuring, omdat het standbeeld van Lodewijk XIV hier ook stond. Toch heeft de Italiaanse architect Francisco de Sanctis een ontwerp bedacht waar iedereen tevreden mee was, ook al kwam het beeld van Lodewijk XIV hier niet op terug. In de buurt van de Spaanse Trappen vind je ook Fontana della Barcaccia, oftewel fontein van de lekkende boot.

Lekker eten & drinken

De Italiaanse keuken is bij menig favoriet: verse pasta’s en pizza’s, maar ook een lekkere koffie met bijpassend taartje hoort erbij. Je kunt, behalve in de buurt van grote bezienswaardigheden, overal voor een prima prijsje eten.

Bar Del Fico

Het restaurant is vernoemd naar de grote vijgenboom ernaast. Je kunt bij Bar Del Fico de hele dag terecht voor (alcoholische) drankjes, een kleine lunch of heerlijke houtoven pizza’s als avondeten. Ook kun je heerlijk bereid vlees op de kaart vinden, speciaal bereid door ‘grillmasters’. Bar Del Fico ligt vlakbij Piazza Navona en is daarom perfect als tussenstop. 

Urbana 47

Bij Urbana 47 kun je kiezen uit tapas gerechten of voor een traditionele 3-gangen diner, waaronder een heerlijke pizza. De ingrediënten voor de gerechten komen uit de streek Lazio, in de buurt van Rome. Je kunt goed proeven dat de ingrediënten zorgvuldig zijn gekozen. De prijzen hier ook iets hoger, namelijk zo’n 16 euro voor een hoofdgerecht, maar dat is het absoluut waard. En wil je hier liever ontbijten of lunchen? Dat is ook mogelijk!

Grazia & Graziella

Heerlijk nippen van een gratis glaasje prosecco terwijl je aan het wachten bent op je pizza? Bij Grazia & Graziella in de wijk Trastevere krijg je het. Het eten heeft hier niet alleen een prima prijsje, maar je hebt hier ook heerlijke plankjes met Italiaanse lekkernijen.

Restaurant La Carbonara

Net zoals Grazia & Graziella, ligt ook La Carbonara in de wijk Trastevere. Hier wonen veel studenten en kun je op loopafstand veel bezienswaardigheden vinden. Het restaurant is knus ingericht en overal zijn er namen geschreven op de muur, aangezien je hier een berichtje mag achterlaten. En het advies? Ga voor een heerlijke pasta carbonara!

Sant’Eustachio

De beste koffie van Rome? Dat drink je bij koffiezaak Sant’Eustachio en dit zie je ook goed aan de drukte bij de zaak. Hier genieten zowel Italianen als toeristen van hun kopje koffie. Dit kan een simpele espresso zijn, maar ook een tiramisukoffie (espresso met mokka en slagroom). Neem er een klein gebakje bij en je bent klaar om Rome te verkennen.

Ontspannen

Ben je helemaal klaar met bezienswaardigheden bezoeken? Dan kun je goed winkelen in Via Condotti voor bekende ketens als H&M of je kunt een mark bezoeken, bijvoorbeeld Porta Portese. Daarnaast kun je dobberen in een roeibootje in Casina del Lago, het park van de Villa Borghese, of een yogalesje bijwonen in een Bramante ontworpen klooster.

Reizen in Rome

Wil je veel gebruik gaan maken van het openbaar vervoer in Rome? Dan kun je een dagkaart aanschaffen waarvoor je zo’n 6 euro kwijt bent. Als je van plan bent om veel bezienswaardigheden te bezoeken, dan kun je ook denken aan toeristenkaart, namelijk de Roma Pass. Hiermee kun je drie dagen met het openbaar vervoer reizen, maar ook gratis naar twee musea of archeologische plekken en ontvang je korting op attracties.

Gelukkig kun je veel wandelend doen in Rome, want de loopafstanden zijn redelijk tussen de bezienswaardigheden. Dat scheelt weer kosten voor het openbaar vervoer, zodat je het kunt uitgeven aan veel leukere zaken!

Hoteltips van EUclaim

Voor een stedentrip is het fijn als je in het centrum van Rome zit, zodat je overal dichtbij zit en minder met het openbaar vervoer hoeft te doen. Je kunt het beste zoeken naar een hotel in de omgeving van het Colosseum, Roma Termini of Piazza Navona. Ik raad het zeker aan om een bed & breakfast te boeken, waardoor je leuk contact hebt met de bewoners. Heb je meer te besteden? Dan is hotel Babuino 181 een geweldige optie vlakbij Piazza del Popolo.  

Reizen van- en naar Rome

Je kunt vanaf Amsterdam en Eindhoven rechtstreeks naar Rome vliegen. Als je op tijd boekt kost een retourticket rond de €100. Je kunt met easyJet, Lufthansa, Alitalia of KLM rechtstreeks vliegen naar de hoofdstad. De vlucht duurt iets meer dan twee uur. Je kunt natuurlijk ook de auto pakken, maar dat is een behoorlijke rit. Dit kun je natuurlijk wel doen als je langer op vakantie gaat en meerdere plekken wilt bezoeken. Voor een korte stedentrip is het zeker aan te raden om met het vliegtuig te gaan!

Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Was op weg naar Rome jouw vlucht vertraagd of geannuleerd? EUclaim is er om jou te helpen. Dien je claim in en binnen 3 minuten weet je al waar je recht op hebt!

Ga jij binnenkort naar Rome? Dan horen we graag of je nog tips hebt voor een geweldige tijd in Rome.

Meer over stedentrips

  • 2018-10-18

    5 Stedentrips in de Verenigde Staten

    Misschien dat een stedentrip in de Verenigde Staten niet zo snel in je opkomt omdat het een stuk verder vliegen is en een stuk duurder is. Toch worden vliegtickets naar de Verenigde Staten steeds goedkoper en is het leven in het land zelf ook veel goedkoper in vergelijking tot Europa. Daarnaast is het weer eens iets anders als Rome, Londen en Parijs. We hebben de vijf leukste Amerikaanse steden op een rijtje gezet om te ontdekken.

  • 2021-09-08

    Inpaklijst voor een stedentrip

    Wil je een paar dagen ertussenuit in de zomer? Dan is een stedentrip een goed idee, want in de zomerperiode zijn er genoeg leuke activiteiten in de stad te vinden. Daarbij is het fijn om te weten wat je allemaal moet meenemen in je koffer voor een stedentrip, want je hebt meer nodig dan alleen zomerse kleding en toiletartikelen. EUclaim geeft je graag tips voor het inpakken van je koffer voor een stedentrip!

  • 2021-07-19

    Alles wat je moet weten over Verordening 261/2004

    Tot corona groeide het aantal mensen dat zich verplaatst met het vliegtuig. In 2016 waren er maar liefst 972.7 miljoen passagiers die van of naar een land in de EU vlogen. De verwachting is dat dit zal herstellen en verder groeien in de komende jaren. Het komt helaas ook regelmatig voor dat passagiers met vertraging aankomen op de eindbestemming. Om deze reden is er in Europa Verordening 261/2004 ontstaan. In deze wetgeving worden de rechten van jou als luchtvaartpassagiers beschermd. EUclaim is expert op het gebied van Verordening 261/2004. Wij zorgen ervoor dat jij als passagier krijgt waar je recht op hebt!

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding