Luchthaven vertraging

Tips & Tricks voor Parijs

20 oktober 2021

Of je nu voor een romantische stedentrip naar de stad van de liefde reist of voor een goede shoptrip naar de stad van de mode: voor allebei moet je naar Parijs! Deze Europese stad staat bekend om haar romantische uitstraling, rijke historie en luxe winkels. Bienvenue á Paris!

Uitzicht op de Eiffeltoren in Parijs

Land: Frankrijk

Klimaat: Gematigd zeeklimaat

Vluchtduur: 1 uur en 20 minuten

Tijdsverschil met Nederland: geen

De top vijf bezienswaardigheden van Parijs

Parijs heeft genoeg bezienswaardigheden om je trip mee te vullen, waaronder 150 grote en kleine musea, imposante monumenten en gezellige wijken. Wij hebben speciaal voor jou een top vijf met bezienswaardigheden geselecteerd, waar je zeker een kijkje moet nemen!

1.   De Eiffeltoren

De Eiffeltoren is waarschijnlijk wel een van de eerste beelden die in je opkomen als je aan Parijs denkt. De beroemde toren werd bedacht door Gustave Eiffel ter ere van de wereldtentoonstelling van 1889. Met groot succes: zo wordt jaarlijks de traploopwedstrijd ‘La Verticale’ op de Eiffeltoren georganiseerd! Dit zijn maar liefst 1665 traptreden, waarvan het recordtijd op 7,48 minuten staat.

2.   Louvre

In het Louvre, totaal 160.106 m² groot, kun je makkelijk verdwalen tussen al het pracht en praal. Het museum is van oorsprong een kasteel en heeft drie vleugels, waarin je verschillende topstukken als de Mona Lisa en Venus van Milo tegenkomt. Een tip: verdiep je van tevoren in de collectie van het Louvre, want je kunt door de grootte van het museum niet alles bekijken!

3.   Notre-Dame

Disney heeft een film aan de kathedraal gewijd, dus je kunt ervan uit gaan dat de Notre-Dame in het rijtje van top bezienswaardigheden hoort. In de kathedraal vind je drie relikwieën van Christus: de doornenkroon, een stuk uit het kruis en een van de nagels waarmee Christus gekruisigd zou zijn. Daarnaast is de Notre-Dame een plaatje om te zien door haar vroeg-gotische stijl, zowel vanbinnen als vanbuiten. In april 2019 brak er een brand uit in de Notre-Dame. Hoewel het gebouw en belangrijke schatten gered zijn zal het voorlopig nog niet toegankelijk zijn voor publiek.

4.   Arc de Triomphe en Champs-Élysées

Op de route naar de Arc de Triomphe wandel je over een 1,9 kilometer lange winkelstraat. Dit is niet zomaar een winkelstraat, maar het welbekende Champs-Élysées waar je versteld staat van de hoeveelheid luxueuze winkels en restaurantjes. Wanneer je vervolgens een van de drukste verkeerspleinen van Parijs hebt overgestoken, kom je uit bij de beroemde Triomfboog. Het ontwerp van de Arc de Triomph komt van Jean-François Chalgrin, die geïnspireerd was door de Romeinse triomfbogen. Hedendaags is de Triomfboog veranderd in een monument ter nagedachtenis van de Eerste Wereldoorlog.

5.   Sacré Coeur en Montmartre

Zoek je een plek waar je prachtig uitzicht hebt over Parijs? Dan is de wijk Montmartre een aanrader, want door een 222 treden tellende trap te beklimmen of een kabelbaan te nemen kom je uit op een heuvel. Hier kun je ook het bekende Sacré-Cœur vinden. Door haar witte uiterlijk, veroorzaakt door steensoort travertijn, valt de bekende basiliek goed op. Mocht je klaar zijn met het prachtige uitzicht, dan kun je altijd nog schilderijen van kunstenaars uit de wijk bekijken o kopen.

Lekker eten & drinken

Parijs staat bekend om haar authentieke bistro’s, waar je urenlang kunt tafelen onder het genot van een wijntje. Prijzen voor het eten en drinken variëren hier sterk per restaurant, waardoor je zelf kunt bepalen hoe goedkoop of duur de trip uiteindelijk wordt.

1.   Le Dépanneur Pigalle

Enkele meters verwijderd van het bekende Moulin Rouge, vind je restaurant Le Dépanneur Pigalle. Hier kan je terecht voor heerlijke burgers en taco’s, maar ook voor een gezond sapje. Daarbij ziet het interieur er geweldig uit door de hoeveelheid hout en vintage stukken in het restaurant.

2.   La Coupole

La Coupole was dé ontmoetingsplek voor kunstenaars en kunstliefhebbers, waardoor dit vroeger het bruisende en culturele plek van de Montparnasse was. Tegenwoordig heeft het nog steeds zijn charme en kun je hier terecht voor o.a. heerlijke visgerechten met een bijpassende wijn.

3.   Café Charlot

Een plekje om stijlvolle Françaises te spotten? Ga naar Café Charlot voor een klassiek Frans ontbijtje of heerlijke hamburgers met frietjes in een puntzak. Het is een klassieke brasserie gelegen in de sfeervolle wijk Marais, waar je verschillende stadsparken en boetiekjes hebt.

4.   Ladurée

Denk je aan Franse lekkernijen, dan zal je ongetwijfeld ook aan macarons denken! De macarons van Ladurée zijn ongelooflijk populair en in verschillende luxe verpakkingen verkrijgbaar. Naast de winkels, is er ook de mogelijkheid om een hapje te eten in het restaurant. Ga je voor een luxe croissant of een roereitje? Beide gerechten zijn een goede keuze, maar vergeet bij het weggaan niet de macarons te proberen!

5.   58 Tour Eiffel

Iets te vieren of jezelf verwennen met een exclusief etentje? Bij 58 Tour Eiffel eet je op de eerste verdieping van het bekendste monument van Parijs! Terwijl je geniet van een 3-gangen menu kijk je uit over de lichtjes van Parijs, dankzij de grote ramen in het restaurant. Je betaalt hiervoor wel wat extra, maar dan heb je ook een ervaring om nooit te vergeten!

Ontspannen

Winkelen in Parijs? Dat gaat helemaal goed komen! Voor de bekendere merken ga je naar Champs-Élysées of Boulevard Haussmann. Voor een (veel) groter budget kun je naar warenhuizen Galeries Lafayette of Printemps, waar prachtige merken als Dior en Chanel verkocht worden. Na het winkelen kun je even bijkomen in een van de vele stadsparkjes met een lekker kopje koffie en een croissant.

Reizen in Parijs

In Parijs kun je gemakkelijk reizen met het openbaar vervoer. Zo kun je de bus, een tram of metro pakken om de wijken van Parijs te verkennen. Het is vooral handig om de metro te nemen, aangezien dit de snelste manier is om door Parijs te reizen. Daarnaast zijn de metrohaltes perfect  gelegen bij bezienswaardigheden, maar kun je ook haltes verspreid door heel Parijs en in haar buitenwijken vinden.

Als je vaak gebruik maakt van het openbaar vervoer is het aanschaffen van een Paris Visit Pass een aanrader. Hiervoor betaal je een vast bedrag voor een aantal zones en dagen, waarmee je onbeperkt reist met het openbaar vervoer.

Paris Visit Pass

Je kunt de Paris Visit Pass vooraf online aanschaffen of bij een loket in een metrostation. Met de Paris Visit kaart kies je een aantal zones en dagen, waarop je gaat reizen. Dit kan bijvoorbeeld 1-5 zones met 4 dagen reizen zijn, maar ook 1 dag reizen zijn tussen 1-3 zones. Zo betaal je €12,00 voor 1 dag reizen tussen 1-3 zones. Gedurende die dag kun je onbeperkt reizen met het openbaar vervoer, waaronder met de bus of metro. Zo kan je gemakkelijk en snel Parijs verkennen.

Hoteltips van EUclaim

Het is goedkoper om niet middenin de stad te zitten als je een paar dagen in Parijs verblijft. Hotels van ketens als Ibis, Holiday Inn & Mercure zijn schoon, comfortabel en heel betaalbaar. Deze liggen vaak in de buurt van een metrostation, waardoor het eenvoudig is om naar de bezienswaardigheden te reizen.

Ik tip graag de volgende wijken voor je hotelverblijf: Quartier Latin, Le Marais en Saint Martin. Hier ben je overigens meer voor kwijt dan bij hotels die verder van de toeristische attracties liggen.

Reizen van- en naar Parijs

Je kunt op verschillende manieren reizen naar Parijs, namelijk met het vliegtuig, trein of met je eigen auto. Als je op tijd en slim boekt kun je slechts voor een paar tientjes een retourticket met het vliegtuig boeken. Je kunt o.a. met Ryanair, Transavia of easyJet rechtstreeks vliegen naar Parijs binnen iets meer dan een uur. De opties auto en trein schelen qua reistijd weinig met vliegen, maar dit varieert wel in kosten en energie. Zo kunnen bijvoorbeeld de treintickets oplopen tot 135 euro voor een tweede klas retour en geeft het ontzettend veel stress om met de auto te rijden door het centrum van Parijs. Het is natuurlijk per persoon verschillend waarmee ze het liefst reizen naar Parijs, maar er zijn in ieder geval voldoende opties!

Vloog jij naar Londen, maar was je vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd? Mogelijk heb je recht op compensatie. Dien je claim in bij EUclaim en binnen drie minuten weet jij al waar je recht op hebt!

Heb jij nog tips voor een geslaagde citytrip in Parijs? Laat het ons dan vooral weten in een reactie!

Meer over stedentrips

  • 2018-10-18

    5 Stedentrips in de Verenigde Staten

    Misschien dat een stedentrip in de Verenigde Staten niet zo snel in je opkomt omdat het een stuk verder vliegen is en een stuk duurder is. Toch worden vliegtickets naar de Verenigde Staten steeds goedkoper en is het leven in het land zelf ook veel goedkoper in vergelijking tot Europa. Daarnaast is het weer eens iets anders als Rome, Londen en Parijs. We hebben de vijf leukste Amerikaanse steden op een rijtje gezet om te ontdekken.

  • 2021-09-08

    Inpaklijst voor een stedentrip

    Wil je een paar dagen ertussenuit in de zomer? Dan is een stedentrip een goed idee, want in de zomerperiode zijn er genoeg leuke activiteiten in de stad te vinden. Daarbij is het fijn om te weten wat je allemaal moet meenemen in je koffer voor een stedentrip, want je hebt meer nodig dan alleen zomerse kleding en toiletartikelen. EUclaim geeft je graag tips voor het inpakken van je koffer voor een stedentrip!

  • 2021-07-19

    Alles wat je moet weten over Verordening 261/2004

    Tot corona groeide het aantal mensen dat zich verplaatst met het vliegtuig. In 2016 waren er maar liefst 972.7 miljoen passagiers die van of naar een land in de EU vlogen. De verwachting is dat dit zal herstellen en verder groeien in de komende jaren. Het komt helaas ook regelmatig voor dat passagiers met vertraging aankomen op de eindbestemming. Om deze reden is er in Europa Verordening 261/2004 ontstaan. In deze wetgeving worden de rechten van jou als luchtvaartpassagiers beschermd. EUclaim is expert op het gebied van Verordening 261/2004. Wij zorgen ervoor dat jij als passagier krijgt waar je recht op hebt!

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding