Luchthaven vertraging

Tips & Tricks voor New York

20 oktober 2021

New York heeft vele bijnamen en daar is ‘de stad die nooit slaapt’ er eentje van. Deze bijnaam begrijp je pas als je door de bruisende wereldstad wandelt. De stad geeft energie en door de vele hoogtepunten (van mode en kunst tot bezienswaardigheden) van New York voelt het alsof je in het centrum van de wereld bent. De energie van deze stad zorgt ervoor dat je nog een keer terug wilt!

new york buildings

Land: Verenigde Staten

Klimaat: Zeeklimaat

Vluchtduur: 8 uur en 15 minuten

Tijdsverschil met Nederland: 5 of 6 uur eerder, afhankelijk van zomer- en wintertijd

De top vijf bezienswaardigheden van New York

  1. Vrijheidsbeeld

Het standbeeld geeft een warm welkom. Zo zien passagiers van schepen bij binnenkomst in de wateren van New York het Vrijheidsbeeld dat maar liefst 46 meter hoog is. Naast een verwelkoming voor iedereen (voor terugkerende Amerikanen, gasten en immigranten) staat het standbeeld ook symbool voor vrijheid, één van de kernwaarden van de Verenigde Staten. In het jaar 1884 kwam het standbeeld vanuit Frankrijk met een schip naar de Verenigde staten. Het beeld was in 350 stukken en verdeeld over 214 kratten tijdens de reis. Tip: De ferry naar Staten Island is gratis en vaart langs het Vrijheidsbeeld. Dit is een voordelige en leuke manier om het beeld van dichterbij te aanschouwen.

  1. Central Park

Het is een opvallend gezicht om een park tussen de vele wolkenkrabbers te zien. Sterker nog: Central Park is 341 hectare groot. Het is een geschikte plek om tot rust te komen of om juist actief aan de slag te gaan. Zo is de 10 kilometer lange weg om het park ideaal voor hardlopers en fietsers. Daarnaast zijn er verschillende wandelpaden, twee ijsschaatsbanen, een dierentuin en een roeivijver om gebruik van te maken. Central Park telt maar liefst 42 miljoen bezoekers per jaar. Het is daarom verstandig om rekening te houden met enige drukte in het park, vooral in de weekenden en na 19.00 uur. Dan is het namelijk niet meer toegestaan om met de auto in het park te komen.

  1. Times Square

Overweldigend is een woord dat Times Square perfect omschrijft. De naam is afgeleid van het voormalige hoofdkantoor van de krant The New York Times, aangezien de naam voor het plein (voor de bouw) Longacre Square was. Het is een hele ervaring om over Times Square te lopen, dat enkele meters van de theaterwijk Broadway ligt. Zo is het plein is omgeven met enorme en flikkerende billboards, wandelen er mensen verkleed als Disneyfiguren rond en zijn grote themarestaurants als Hardrock Café en Bubba Gump hier ook gevestigd. Leuk feitje: voor een advertentie op een flitsend billboard betaal je maandelijks tussen de 80.000 en 150.000 dollar!

  1. Empire State Building

De hoogste wolkenkrabber van New York is begonnen als een competitie tussen Walter Chrysler (Chrysler Corporation) en John Raskob (General Motors). De Amerikanen wilden elkaar aftroeven door als eerste het hoogste gebouw van New York te bouwen. Uiteindelijk heeft John Raskob gewonnen met de Empire State Building met een hoogte van 381 meter. Door de hoogte van het gebouw is het een trekpleister voor toeristen die een fenomenaal uitzicht over stad willen hebben. Zo zijn er twee observatieplatforms in het gebouw. De goedkoopste mogelijkheid is naar het observatieplatform op de 86e verdieping en anders kun je een kaartje kopen voor de 102e verdieping. Het is aan te raden om een Dag en Nacht kaartje te kopen voor de Empire State Building, zodat je zowel ’s middags als ’s avonds kunt genieten van het uitzicht.

  1. Brooklyn Bridge

Vroeger was de Brooklyn Bridge de enige verbinding tussen Manhattan en Brooklyn. Nu is het vooral een mooie bezienswaardigheid om wandelend (of fietsend) de skyline van New York te bekijken. De brug was een lange tijd de grootste hangbrug ter wereld en wordt gezien als één van de grootste technische verwezenlijkingen van de 19e eeuw. Daarentegen waren New Yorkers niet altijd overtuigd van de veiligheid van de brug tijdens de inhuldiging. Om te bewijzen dat de brug stevig genoeg was, kwam er in 1884 een karavaan circusdieren, waaronder een groep van 21 olifanten, over de brug. Tip: Geen zin om te wandelen? Je kunt met een NYC Ferry onder de brug doorvaren.

Lekker eten & drinken

In een wereldstad als New York zijn er genoeg mogelijkheden als het om eten gaat: van veganistisch en hippe saladebars tot gigantische hamburgers in authentieke restaurants. Daarom is het slim om vooraf te bekijken wat er allemaal in de buurt zit, zodat je geen leuke hotspots mist!

The Butcher’s Daughter

Verspreid over de stad vind je drie locatie van het populaire The Butcher’s Daughter vinden. Ze zijn geliefd door de vegetarische kaart, gelikte interieur en heerlijke fruitsapjes. In het weekend kan het voorkomen dat je even moet wachten op een plekje. Doe dat vooral! Ze zijn hier creatief met vegetarisch eten: van overheerlijke bowls en (vega)burgers tot pastagerechten met pompoen.

Tacocina

Puur voor de locatie is Tacocina een bezoek waard! De industriële taco stand is gelegen in Domino Park in Williamsburg met een prachtig uitzicht op de East River. Zo kun je hier verschillende taco’s bestellen met een extra snack erbij. Tip: Het is een aanrader om een margarita (en anders een Mexicaans biertje) te bestellen, want daar staat Tacocina om bekend.

Epistrophy

Proef een stukje Sardinië in het hart van de wijk Nolita. Epistrophy is opgericht door twee vrienden uit Sardinië die verliefd werden op New York en besloten hier hun thuis van te maken. Het restaurant heeft een gezellige en warme inrichting en een uitgebreide menukaart. Een persoonlijke favoriet zijn de Lemon Ricotta Pancakes voor ontbijt.

230 Fifth Rooftop Bar

Ga je een bezoek brengen aan de 230 Fifth Rooftop Bar? Dan is het handig om vooraf te kijken naar de dresscode van deze luxueuze lounge op hoogte. Je kunt hier namelijk niet alleen genieten van een goede cocktail (..of twee) maar ook uitgebreid dineren en loungen. Tip: tussen november en mei staan er 17 iglo’s op het dakterras waarin je een warme chocolademelk kunt drinken!

Alice’s Tea Cup

Meer dan 100 soorten thee, zoete lekkernijen in overvloed en natuurlijk magie: Het is een magische ervaring om naar Alice’s Tea Cup te gaan. Het populaire theehuis heeft twee locaties in de stad en een afhaalpunt in Brooklyn. Bij beide locaties kun je optimaal genieten van een ontbijt, brunch of een afternoon tea om de beleving compleet te maken.

Ontspannen

In een hectische stad als New York is het belangrijk om de ontspanning op te zoeken. Zo kun je tot rust komen in een van de vele parken met een koffie en een broodje, maar de stad is ook nog eens rijk aan musea. Een bezoek aan American Museum of Natural History, Metropolitan Museum of Art of National September 11 Memorial & Museum is absoluut een bezoek waard. Daarnaast kun je een van de vele theatershows bijwonen op Broadway. De prijzen variëren behoorlijk tussen de shows, dus houd daar rekening mee als je geen specifieke show hoeft te zien. Voor een romantische avond kun je altijd nog een cruise in het donker boeken met een hapje eten erbij. Succes gegarandeerd!

Reizen in New York

Er zijn genoeg manieren om New York te doorkruizen: van het openbaar vervoer als de bus en metro tot fietsend de stad verkennen. Daarbij kun je voor ultiem gemak altijd nog een Yellow Cab of Uber (vaak goedkoper dan de taxi) regelen. Blijf je de hele dag in één wijk? Dan kun je prima wandelen.

De goedkoopste en snelste mogelijkheid om de stad te verkennen is de metro. Zo kost een losse rit je $2.75. Je kunt ook een metropas kopen als je vaker wilt reizen en het pasje opladen indien het nodig is. Mocht je optimaal gebruik willen maken van de metro is de Unlimited Ride MetroCard een idee. Hiermee mag je zeven dagen reizen voor $ 33 + $ 1 voor het kaartje zelf.

Hoteltips van EUclaim

Helaas is het is niet bepaald goedkoop om in New York te overnachten, vooral als je in Manhattan wil verblijven. Het is echter wel leuk om voor een eerste keer in New York een centraal gelegen hotel te boeken. Hierbij kun je denken aan wijken als SoHo, Chelsea en Greenwich Village.

Een hotelovernachting buiten Manhattan is vaak goedkoper. Zo kun je leuk overnachten in de wijken Brooklyn en Williamsburg. Dit zijn gezellige wijken en met de tram ben je alsnog snel in Manhattan.

Reizen van- en naar New York

Je kunt vanaf Amsterdam met verschillende luchtvaartmaatschappijen naar New York vliegen. Zo kun je rechtstreeks met KLM of Delta Airlines vliegen naar New York. Daarentegen kun je ook kiezen voor British Airways en American Airlines als je voor een overstap kiest. De prijs van je vliegticket is afhankelijk van je reisperiode en of je wel of geen rechtstreekse verbinding boekt. Zo ben je met een rechtstreekse vlucht gemiddeld 8 uur en 55 minuten onderweg, terwijl een vlucht met overstap tussen de 11 en 16 uur kan duren.

Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Was op weg naar New York jouw vlucht vertraagd of geannuleerd? Misschien heb je je overstap wel gemist. EUclaim is er om jou te helpen. Dien je claim in en binnen 3 minuten weet je al waar je recht op hebt!

Heb jij nog meer tips verzameld voor je stedentrip naar New York? Dan horen we heel graag wat jouw plannen zijn voor een bezoek aan de Big Apple!

Meer over stedentrips

  • 2018-10-18

    5 Stedentrips in de Verenigde Staten

    Misschien dat een stedentrip in de Verenigde Staten niet zo snel in je opkomt omdat het een stuk verder vliegen is en een stuk duurder is. Toch worden vliegtickets naar de Verenigde Staten steeds goedkoper en is het leven in het land zelf ook veel goedkoper in vergelijking tot Europa. Daarnaast is het weer eens iets anders als Rome, Londen en Parijs. We hebben de vijf leukste Amerikaanse steden op een rijtje gezet om te ontdekken.

  • 2021-09-08

    Inpaklijst voor een stedentrip

    Wil je een paar dagen ertussenuit in de zomer? Dan is een stedentrip een goed idee, want in de zomerperiode zijn er genoeg leuke activiteiten in de stad te vinden. Daarbij is het fijn om te weten wat je allemaal moet meenemen in je koffer voor een stedentrip, want je hebt meer nodig dan alleen zomerse kleding en toiletartikelen. EUclaim geeft je graag tips voor het inpakken van je koffer voor een stedentrip!

  • 2021-07-19

    Alles wat je moet weten over Verordening 261/2004

    Tot corona groeide het aantal mensen dat zich verplaatst met het vliegtuig. In 2016 waren er maar liefst 972.7 miljoen passagiers die van of naar een land in de EU vlogen. De verwachting is dat dit zal herstellen en verder groeien in de komende jaren. Het komt helaas ook regelmatig voor dat passagiers met vertraging aankomen op de eindbestemming. Om deze reden is er in Europa Verordening 261/2004 ontstaan. In deze wetgeving worden de rechten van jou als luchtvaartpassagiers beschermd. EUclaim is expert op het gebied van Verordening 261/2004. Wij zorgen ervoor dat jij als passagier krijgt waar je recht op hebt!

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding