Luchthaven vertraging

Tips & Tricks voor Milaan

20 oktober 2021

De ultieme combinatie van Italiaans eten en winkelstraten gevuld met hippe (designer)winkels. Het is een bescheiden omschrijving van Milaan, want de stad biedt vakantiegangers nog zoveel meer. Zo kun je een voetbalwedstrijd bijwonen van aartsrivalen AC Milan en Inter of kun je een wandeling maken langs historische bezienswaardigheden, waaronder het hoogtepunt van de stad: De Duomo.

milaan dak glas

Land: Italië

Klimaat: Warm zeeklimaat

Vluchtduur: 1 uur en 35 minuten

Tijdsverschil met Nederland: geen

De top vijf bezienswaardigheden van Milaan

De stad Milaan is rijk aan fraaie musea en prachtige bezienswaardigheden. Daarom heb ik een selectie van hoogtepunten in de stad gemaakt die een bezoek waard zijn.

Kathedraal van Milaan

De kathedraal van Milaan, oftewel Duomo Santa Maria Nascente, kun je aanschouwen in het hart van Milaan. De gotische blikvanger is de grootste rooms-katholieke kathedraal van Italië met een oppervlakte van circa 11.700 m². Het heeft een behoorlijke tijd geduurd voordat de kathedraal geopend werd en nog steeds zijn er details niet afgemaakt. Je kunt de kathedraal van binnen bewonderen, maar ook vanaf het dakterras van de kathedraal heb je een mooi uitzicht. Houd echter rekening met een lange wachtrij. Ik zou je daarom aanraden om een Milan Pass aan te schaffen, want hiermee heb je gratis toegang tot de Duomo en kun je de wachtrij overslaan. Met de Milan Pass heb je toegang tot verschillende attracties, musea en het openbaar vervoer.  

Galleria Vittorio Emanuele

Op een steenworp van de Duomo staat de Galleria Vittorio Emanuele, een overdekte winkelstraat uit de 19e eeuw. In de winkelstraat kun je onder meer Gucci, Prada en Louis Vuitton vinden. De vormgeving van de winkelstraat is voortgekomen uit het gewonnen ontwerp Giuseppe Mengoni. De ontwerper heeft zijn complete werk niet mogen aanschouwen, want in 1877 viel Giuseppe van een steiger en stierf. Om de ervaring in Milaan compleet te maken zou ik je aanraden om een heerlijke cocktail te drinken bij Terrazza Aperol. Het terras is vlakbij de ingang van Galleria Vittorio Emanuele en geeft een prachtig uitzicht over de Duomo.

Castello Sforzesco

In het midden van de stad vind je het indrukwekkende Castello Sforzesco. De oorsprong van het kasteel ligt halverwege de 14e eeuw toen familie Visconti een burcht bouwde. In de loop der jaren heeft Castello Sforzesco verschillende aanpassingen gehad, na de vernielingen van de Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld. Wandel door het indrukwekkende complex en aanschouw de vier meter dikke muren, ophaalbruggen en alle torens. De toegang voor het kasteel is overigens gratis. Daarnaast kun je een bezoek brengen aan Musei del Castello waar verschillende kunstwerken van onder andere Michelangelo te vinden zijn. Een toegangsticket voor het museum kost €10,00.

Santa Maria delle Grazie

De kerk ‘Santa Maria delle Grazie’ staat bekend om een van de beroemdste kunstwerken van Leonardo da Vinci: Het Laatste Avondmaal. Het kunstwerk kun je vinden in het bijbehorende klooster van Santa Maria delle Grazie. Voor een toegangsprijs van € 6,50 mag je maximaal 15 minuten kijken naar de fresco van Leonardo da Vinci. Het kunstwerk is jarenlang in een slechte staat geweest, omdat de schildering op een droge muur is gemaakt in plaats van natte gips. Gelukkig is het inmiddels in volle glorie hersteld.

Naviglio Grande

De reis naar Milaan is niet compleet zonder een hapje te eten in de wijk Naviglio Grande. Dit is een van de gezelligste wijken van Milaan door de 150 kilometer aan kanalen, ijzeren bruggen en verschillende restaurantjes. Daarnaast vind je hier verschillende ateliers, bijzondere winkels en leuke barretjes. Een fijne tip is bijvoorbeeld Officine 12. Hier worden de lekkerste pizza’s van Milaan gemaakt en daarom kan het voorkomen dat alle tafels bezet zijn. Kom rond zeven uur als je zeker wilt zijn van een tafeltje. Staat de wijk op de planning voor zondag? Dat is extra leuk, want iedere laatste zondag van de maand is er een grote antiekmarkt met honderden kraampjes.

Lekker eten & drinken

In Milaan zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor een heerlijke aperitivo of om een flinke pizza te nuttigen. Ik heb een paar restaurants voor je opgesomd waar je kunt genieten van la dolce vita!

God Save the Food

In een strak en licht ingericht restaurant kun je heel de dag terecht voor heerlijk eten. Bij God Save the Food heb je geen authentiek Italiaans eten, maar vind je internationale gerechten als clubsandwiches en goed gevulde salades. Ben je meer in de mood voor een aperitivo? Ze maken ook heerlijke cocktails bij God Save the Food, waaronder Vegan Green Park en Dog Eat Dog.

U Barba

Een bord vol Italiaans eten en vervolgens een potje jeu de boules spelen? Dat is mogelijk bij restaurant U Barba. Het is een groot favoriet onder de Milanezen door het vintage interieur en specialiteiten uit Genua en Ligurië. Hierbij kun je denken aan verse pasta en focaccia, maar ook gefrituurde stokvis en de gevulde ansjovis is een absolute aanrader!

Lùbar

In het paleis Belgiojoso Bonaparte, voorheen Villa Reale, vind je een geweldig restaurant voor tijdens je stedentrip. LùBar is een restaurant waar je terechtkunt voor Siciliaanse streetfood. Je kunt hierbij denken aan cannoli gevuld met ricotta en arancini (gevulde rijstballetjes) en een goed glas wijn uit Sicilië. Het interieur van LùBar is overigens een bezoek waard!

BASE

12.000 m2 ruimte gewijd aan tentoonstellingen, voorstellingen, workshops, met een groot atelier en een kunstenaarswoning. BASE is een cultuurcentrum waar je verschillende activiteiten kunt ondernemen, maar waar je ook heerlijk kunt eten en een koffietje kunt drinken. Op het menu staan biologische gerechten die per seizoen veranderen, waardoor er altijd variatie is.

Fabbrica

Langs de Naviglio Grande staat een oude fabriek met een hippe pizzeria erin. Fabbrica heeft een fantastische keuze aan pizza’s op de menukaart staan: van verschillende calzone en formaggi pizza’s tot een simpele margherita. Natuurlijk kun je hier ook terecht voor een heerlijk pastagerecht en andere Italiaanse gerechten. Wees hier overigens op tijd, want het is een populair restaurant!

Ontspannen

In Milaan kun je nog meer doen dan winkelen bij hippe (designer)merken of Italiaanse snacks eten tijdens een aperitivo. In de avonduren kun je bijvoorbeeld een romantische bootvaart maken over de Navigli kanalen en genieten van de bezienswaardigheden – en uiteraard ook van de gezellige sfeer van de wijk. Of je kunt een ontspannen fietstour boeken in de avond. Samen met een gids fiets je door onbekende straatjes van Milaan en ontdek je nieuwe hotspots. De ultieme combinatie voor een stedentrip. Is dit nog niet ontspannend genoeg? Dan kun je ook naar QC Termemilano gaan. Dit is een thermen in het centrum van Milaan, waar je kunt genieten van verschillende baden.

Reizen in Milaan

Milaan is gemakkelijk wandelend te verkennen, al is het afhankelijk van de ligging van het hotel. Je kunt uiteraard ook gebruikmaken van het openbaar vervoer, want er gaan verschillende metrolijnen door Milaan. De tram nemen is ook een mogelijkheid. De prijzen voor het openbaar vervoer zijn redelijk. Je bent voor een enkele reis € 2 kwijt en voor een dagkaart € 7 en is 24 uur geldig vanaf het moment van afstempelen.

Tip van Miss Casey: neem tram 1 om alle highlights van de stad te ontdekken. Dat is een snelle en leuke manier om alles van Milaan te zien.

Hoteltips van EUclaim

Voor een stedentrip is het fijn als je in het centrum van Milaan zit, waardoor je op wandelafstand van alle bezienswaardigheden bent. Dit scheelt je namelijk reizen met het openbaar vervoer en daardoor ook weer extra kosten. Je kunt het beste een hotel zoeken in de omgeving van Navigli, Brera of Solari. Ik zou je B&B Hotel Milano Sant’Ambrogio aanraden door de prijs, een fijn dakterras en een goede ligging. Heb je meer te besteden? Dan is Hotel Senato een geweldige optie met een snelle toegang tot Galleria Vittorio Emanuele en een fantastisch interieur.

Reizen van- en naar Milaan

Je kunt vanaf Eindhoven en Amsterdam naar Milaan vliegen. Als je op tijd en slim boekt kost dit je rond de €70 voor een retourticket. Je vliegt met easyJet, KLM of Level rechtstreeks naar de hoofdstad in ongeveer twee uur.

Vloog jij naar Milaan, maar was je vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd? Mogelijk heb je recht op compensatie. Dien je claim in bij EUclaim en binnen drie minuten weet jij al waar je recht op hebt!

Ga jij binnenkort naar Milaan? Dan horen we graag of je nog tips hebt voor een leuke tijd in Milaan.

Meer over stedentrips

  • 2018-10-18

    5 Stedentrips in de Verenigde Staten

    Misschien dat een stedentrip in de Verenigde Staten niet zo snel in je opkomt omdat het een stuk verder vliegen is en een stuk duurder is. Toch worden vliegtickets naar de Verenigde Staten steeds goedkoper en is het leven in het land zelf ook veel goedkoper in vergelijking tot Europa. Daarnaast is het weer eens iets anders als Rome, Londen en Parijs. We hebben de vijf leukste Amerikaanse steden op een rijtje gezet om te ontdekken.

  • 2021-09-08

    Inpaklijst voor een stedentrip

    Wil je een paar dagen ertussenuit in de zomer? Dan is een stedentrip een goed idee, want in de zomerperiode zijn er genoeg leuke activiteiten in de stad te vinden. Daarbij is het fijn om te weten wat je allemaal moet meenemen in je koffer voor een stedentrip, want je hebt meer nodig dan alleen zomerse kleding en toiletartikelen. EUclaim geeft je graag tips voor het inpakken van je koffer voor een stedentrip!

  • 2021-07-19

    Alles wat je moet weten over Verordening 261/2004

    Tot corona groeide het aantal mensen dat zich verplaatst met het vliegtuig. In 2016 waren er maar liefst 972.7 miljoen passagiers die van of naar een land in de EU vlogen. De verwachting is dat dit zal herstellen en verder groeien in de komende jaren. Het komt helaas ook regelmatig voor dat passagiers met vertraging aankomen op de eindbestemming. Om deze reden is er in Europa Verordening 261/2004 ontstaan. In deze wetgeving worden de rechten van jou als luchtvaartpassagiers beschermd. EUclaim is expert op het gebied van Verordening 261/2004. Wij zorgen ervoor dat jij als passagier krijgt waar je recht op hebt!

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding