Luchthaven vertraging

Tips & Tricks voor Londen

20 oktober 2021

Ga je op vakantie naar Londen of juist op zakenreis? EUclaim weet waar je moet zijn om een geweldige tijd te hebben.

The Big Ben in Londen

Land: Verenigd Koninkrijk

Klimaat: Gematigd zeeklimaat

Vluchtduur: 1 uur en een 15 minuten

Tijdsverschil met Nederland: -1 uur (GMT +1)

De top vijf bezienswaardigheden van Londen

1. Buckingham Palace

Het Koninklijk paleis waar Koningin Elisabeth II woont is centraal gelegen in Londen. Elke dag om 12 uur (in de winter om de dag) kun je hier de wisseling van de wacht meemaken. In de zomer en op geselecteerde dagen in het naseizoen is een deel van Buckingham Palace geopend voor het publiek.

2. Big Ben

De Big Ben is een van de beroemdste bouwwerken van Londen en dé plek waar het parlement van Groot-Brittannië gevestigd is. Het parlementsgebouw ligt aan de Theems en vlakbij Londen Eye, een groot reuzenrad die uitzicht biedt over de hele stad. De klok in de klokkentoren heet de “Big Ben” omdat deze ruim 13,7 ton weegt! 

3.   Westminster Abbey

De Westminster Abbey is een gotische kerk met eeuwenlange historie. Het is een van de grootste en meest belangrijke kerken ter wereld. Hier liggen ook honderden graven van belangrijke historische figuren van het Verenigd Koninkrijk. Doorgaans is de Abbey geopend van 9:30 tot 18:00 en op zondag tot 13:00 (Engelse tijd).

4.   British Museum

Het British Museum is een van de beroemdste musea ter wereld en biedt onder andere onderdak aan de steen van Rozet, waarmee het hiërogliefenschrift is ontcijferd en eeuwenoude teksten vertaald konden worden.

5.   Tower of Londen

De Tower of Londen is nu onder andere de opslagplaats van de kroonjuwelen, maar was ooit een fort, paleis, gevangenis en executieplaats. Vijf van de acht vrouwen van Hendrik VIII zijn hier vermoord. Luguber idee natuurlijk. Nu zijn er rondleidingen door de oude gevangenis en kun je de juwelen van de Koninklijke familie bewonderen. En geloof het of niet, de sfeer in dit oude gebouw is nog even mysterieus als vroeger.

Lekker eten & drinken

Je hebt in Londen natuurlijk genoeg leuke bars en gezellige eettentjes. Goedkoop en toch erg goed eten doe je in Soho, een hippe wijk in hartje Londen waar heel veel eettentjes zitten. Wil je écht lekker eten in Londen? Dan hebben we wat tips voor je!

1.   Old Thameside Inn pub

Deze superleuke traditionele pub ligt langs de Theems en biedt je een mooi uitzicht, traditioneel Engels pub eten en goeie biertjes!

2.   The Goodman

Deze populaire restaurantketen heeft drie restaurants in Londen en serveert de lekkerste steaks. Daarnaast draait hun concept helemaal om goed vlees en lekkere wijn. Het is een informeel gezellig restaurant waar ook veel Londenaren na hun werk heengaan voor een relaxte avond.

3.   Barrafina tapas

Dit heerlijke tapas restaurant is favoriet bij de Londenaren en ligt in de wijk Convent Garden. Er zijn nog drie andere locaties van Barrafina tapas. Het is een betaalbaar en leuk restaurant om met je vrienden te bezoeken.

4.   Masala Zone

Écht goed Indiaas eten vind je in Engeland. Hier zijn ze gek op Indiaas eten en dat komt onder andere door het grote aantal Indiërs die in Londen wonen. Bij Masala Zone in Soho is het genieten geblazen. De prijs/kwaliteit verhouding is ook erg goed.

5.   Tozi

Italiaans restaurant Tozi ligt vlak bij Westminster Abbey en Victoria station en is een van de beste Italiaanse restaurants van Londen. Je kunt hier zelf de lekkerste gerechten uitkiezen en delen met je gezelschap. Goed glas wijn erbij en je komt tot rust na een lange dag in deze drukke metropool.

Ontspannen

Even lekker winkelen? Daarvoor moet je bij Oxford en Regent Street zijn. Ook Carnaby Street in Soho is de moeite waard. Vergeet ook vooral het immense warenhuis Harrods bij Knightsbridge niet. Kom tot rust in Hyde Park, vooral in het voorjaar en de zomer kun je hier prima vertoeven.

Reizen in Londen

In Londen kun je goed gebruik maken van het openbaar vervoer. Als je meerdere dagen gebruik gaat maken van het openbaar vervoer kan het voordeliger zijn om een ov-kaart aan te schaffen zoals de Oyster Card of de London Travelcard. Je kunt ook losse kaartjes kopen, maar dit is niet voordelig als je veel en vaak gebruik gaat maken van het openbaar vervoer. De grote toeristische attracties en wijken liggen verspreid over een grote oppervlakte en de kans dat je veel gaat reizen is dus groot.

London Travelcard

De London Travelcard is een ov-kaart die je voor je reis kunt bestellen en die je zelf kunt samenstellen. Deze kaart is vooral voordelig als je meerdere dagen gebruik gaat maken van het openbaar vervoer in het centrum van Londen. Je kunt uit verschillende zones kiezen en ook of je de hele dag wilt kunnen reizen of buiten peak hours (spits). Je kunt met deze kaart dan onbeperkt reizen met het openbaar vervoer. Kinderen t/m 10 jaar krijgen korting. Let er wel op dat de vliegvelden in Londen vaak buiten de centrumzones liggen. Hiervoor moet je dus alsnog een kaartje kopen.

Oyster Card

De Oyster Card is een ov-kaart die je online kunt bestellen en bij elk metrostation kunt opladen. Je kunt er makkelijk mee in- en uitchecken en betaalt altijd het gunstigste tarief. Je bespaart dus behoorlijk wat ten opzichte van gewone kaartjes.

Hoteltips van EUclaim

Het is goedkoper om niet midden in de stad te zitten als je een paar dagen in Londen verblijft. Hotels van ketels als Ibis, Holiday Inn & Mercure zijn schoon, comfortabel en heel betaalbaar. Deze liggen vaak in de buurt van een metrostation.

Reis je voor je werk naar Londen, dan wil je natuurlijk nog sneller kunnen bewegen. In Londen Town vind je centrale én betaalbare hotels in Kensington, Notting Hill en Earls Court.

Reizen van- en naar Londen

Je kunt vanaf Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Amsterdam naar Londen vliegen. Als je op tijd en slim boekt kost je dit slechts een paar tientjes per ticket. Vlieg met Ryanair, Flybe, British Airways, easyJet of KLM rechtstreeks naar de hoofdstad in nét iets meer dan een uur. Je kunt natuurlijk ook met de trein reizen.

Vloog jij naar Londen, maar was je vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd? Mogelijk heb je recht op compensatie. Dien je claim in bij EUclaim en binnen drie minuten weet jij al waar je recht op hebt!

Heb jij nog tips voor een geslaagde citytrip in Londen? Laat het ons dan vooral weten in een reactie!

Meer over stedentrips

  • 2018-10-18

    5 Stedentrips in de Verenigde Staten

    Misschien dat een stedentrip in de Verenigde Staten niet zo snel in je opkomt omdat het een stuk verder vliegen is en een stuk duurder is. Toch worden vliegtickets naar de Verenigde Staten steeds goedkoper en is het leven in het land zelf ook veel goedkoper in vergelijking tot Europa. Daarnaast is het weer eens iets anders als Rome, Londen en Parijs. We hebben de vijf leukste Amerikaanse steden op een rijtje gezet om te ontdekken.

  • 2021-09-08

    Inpaklijst voor een stedentrip

    Wil je een paar dagen ertussenuit in de zomer? Dan is een stedentrip een goed idee, want in de zomerperiode zijn er genoeg leuke activiteiten in de stad te vinden. Daarbij is het fijn om te weten wat je allemaal moet meenemen in je koffer voor een stedentrip, want je hebt meer nodig dan alleen zomerse kleding en toiletartikelen. EUclaim geeft je graag tips voor het inpakken van je koffer voor een stedentrip!

  • 2021-07-19

    Alles wat je moet weten over Verordening 261/2004

    Tot corona groeide het aantal mensen dat zich verplaatst met het vliegtuig. In 2016 waren er maar liefst 972.7 miljoen passagiers die van of naar een land in de EU vlogen. De verwachting is dat dit zal herstellen en verder groeien in de komende jaren. Het komt helaas ook regelmatig voor dat passagiers met vertraging aankomen op de eindbestemming. Om deze reden is er in Europa Verordening 261/2004 ontstaan. In deze wetgeving worden de rechten van jou als luchtvaartpassagiers beschermd. EUclaim is expert op het gebied van Verordening 261/2004. Wij zorgen ervoor dat jij als passagier krijgt waar je recht op hebt!

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding