Luchthaven vertraging

Tips & Tricks voor Barcelona

20 oktober 2021

De stad van Gaudí, heerlijke tapas en tikkie-takkie-voetbal. In het bruisende Barcelona kom je een overvloed aan authentieke restaurantjes en architectonische hoogtepunten tegen. Voor de afwisseling kun je ook een voetbalwedstrijd kijken in het grootse Camp Nou of een middagje relaxen aan het strand. Het kan allemaal in het zonnige Barcelona!

stad barcelona in spanje van bovenaf

Land: Spanje

Klimaat: Mediterraan klimaat

Vluchtduur: 2 uur en 15 minuten

Tijdsverschil met Nederland: geen

De top vijf bezienswaardigheden van Barcelona

Wandel door de onbekende straten van Barcelona en kom prachtige bouwwerken tegen, die je niet altijd zult tegenkomen in een reisgids. Het is daarom lastig om een top vijf van bezienswaardigheden te kiezen, maar dit zijn de bekendste bezienswaardigheden van Barcelona!

Sagrada Família

Als je de Sagrada Família voor 2026 bezoekt, zal je een onafgewerkt project zien. Ze zijn al meer dan honderd jaar aan het bouwen, maar helaas is het nog steeds niet af. De prachtige basiliek is ontworpen door Antoni Gaudí en ontvangt ruim 12.000 bezoekers per dag. Daarom is het verstandig om vooraf een ticket online te kopen, zodat je de wachtrijen overslaat en direct kan doorwandelen naar de ingang.

Parc de la Ciutadella

Een oase van rust in zo’n drukke stad. Parc de la Ciutadella is het grootste stadspark van Barcelona en hier vind je verschillende bezienswaardigheden als Passeig de Lluís Companys, Arc de Triomf en een prachtige waterval. Neem ook wat lekkers en drinken mee naar het park, zodat je hier een aantal uren kunt genieten van het relaxte sfeertje.

Montjuïc

Op de berg van Montjuïc vind je verschillende bezienswaardigheden, waaronder Castell de Montjuïc en het Olympisch stadion. Ook heb je hier prachtige parken, waar je goed kunt wandelen en een prachtig uitzicht hebt over de stad. Liever kunst bekijken? Dan kun je naar museum Fundació Joan Miró voor het grafische werk van Joan Miró.

Park Güell

In eerste instantie werd het park aangelegd voor een villawijk, maar inmiddels is het één van Barcelona’s grootste bezienswaardigheden. Antoni Gaudí heeft veelkleurige mozaïekversieringen in zijn ontwerp gebruikt, waardoor het park oogt als een fantasiewereld. Een absolute aanrader is om een fiets te huren, zodat je een hoop van het park kunt zien!

Casa Batlló

Je herkent Casa Batlló direct door de sprookjesachtige verschijning. Antoni Gaudí kreeg als opdracht van rijke textielmagnaat Josep Batlló om een huis te ontwerpen dat anders is en opvalt tussen de overige huizen. Ik kan je zeggen, dat is gelukt! Als je nog een apart bouwwerk wilt bekijken, dan is Casa Milà ook een bezoekje waard.

Lekker eten & drinken

Een stedentrip gevuld met heerlijk eten en drankjes? Daar is Barcelona perfect voor, aangezien er een overvloed aan leuke tapasbars zijn. Hier kun je voor een goede prijs eten, al kun je het zo duur en goedkoop maken als je wilt.

Observatori Fabra

Een romantisch diner onder de sterrenhemel en uitzicht over Barcelona? Bij Fabra Observatory is het mogelijk, aangezien het gebouw normaliter voor sterrenkijken gebruikt wordt. Hier kun je eten vanaf juni tot halverwege september. Je bent redelijk wat kwijt voor het menu, maar wie wilt er nu niet eten onder de sterrenhemel?

BarBas

Op zoek naar een leuk restaurantje waar je moderne tapas kunt eten? In de kelder van hotel H10 vind je BarBas, waar je heerlijke gerechten eet. Wat denk je bijvoorbeeld van mosselen in witte wijn, spinazie kroketjes of een salade met krab. Daarnaast heeft het restaurant een open keuken, dus je kunt leuk meekijken hoe je gerecht wordt klaargemaakt.

Cervecería Catalana

Als je geen genoeg krijgt van tapas, dan is Cervecería Catalana een absolute aanrader. Dit kun je goed merken door de drukte bij de Catalaanse brouwerij, maar probeer alsnog een plekje te bemachtigen op het terras of aan de bar. Als tip geef ik je graag exclusieve Montaditos (broodjes) met een cocktailtje ernaast!

Flax & Kale

Ongetwijfeld heb je één van de filialen van Flax & Kale voorbij zien komen op Instagram of een blog. Dat is geen verrassing, want het interieur en de menukaart is hier geweldig. Hier kun je niet alleen voor een ontbijt en lunch terecht, maar ook voor een gezellige weekendbrunch. Ga je voor een avocado toast of heb je liever een Pink Pitaya Bowl? Het kan allemaal én het is gezond!

Brunch & Cake

Ook zo’n fijn plekje met heerlijke en gezonde gerechten! Bij Brunch & Cake kun je smoothies en sapjes halen, maar heb je ook lekkere lunchgerechten als een Açai Bowl of een burger van quinoa. Er zijn meerdere filialen van Brunch & Cake, dus je komt ongetwijfeld een leuk plekje tegen!

Ontspannen

Ben je helemaal klaar met bezienswaardigheden bezoeken? Dan kun je ook heerlijk winkelen bij Passeig de Gràcia voor bekendere ketens, maar voor leuke tweedehands boetiekjes kun je terecht in wijk El Ravel. Ook kun je naar wijk La Barceloneta gaan voor een dagje ontspannen aan het strand, waar je een lang zandstrand hebt.

Reizen in Barcelona

Wil je veel gebruik gaan maken van het openbaar vervoer in Barcelona? Dan kun je een Ov-kaart aanschaffen voor meerdere dagen en zones, waarvoor je ongeveer € 6 tot € 9 kwijt bent. Als je van plan bent om veel bezienswaardigheden te bezoeken, dan kun je ook denken aan toeristenkaarten, namelijk de Barcelona Card en de Hola BCN! Travelcard.

Dit zijn toeristenkaarten waarin onbeperkt openbaar vervoer zit, maar hieronder valt ook kortingen op verschillende musea, restaurants en verschillende diensten in de stad. De keuze voor aantal dagen zijn drie, vier of vijf dagen. Hierbij kun je gebruik maken van de metro, bus en tram.

Hoteltips van EUclaim

Voor een stedentrip is het fijn als je in het centrum van Barcelona zit, zodat je minder reistijd met het openbaar vervoer hebt. Je kunt het beste zoeken in de omgeving van La Rambla, de Plaça de Catalunya of de Sagrada Família. Ik raad hotel Silken Diagonal Barcelona aan, die je kunt vinden naast de Torre Agbar en winkelcentrum Glories. Heb je meer te besteden? Dan is hotel W Barcelona een geweldige optie aan het strand.

Reizen van- en naar Barcelona

Je kunt vanaf Eindhoven, Rotterdam en Amsterdam naar Barcelona vliegen. Als je op tijd en slim boekt kost je dit rond de € 80 voor een retourticket. Vlieg met Transavia, KLM of Vueling rechtstreeks naar de hoofdstad in nét iets meer dan twee uur.

Vloog jij naar Milaan, maar was je vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd? Mogelijk heb je recht op compensatie. Dien je claim in bij EUclaim en binnen drie minuten weet jij al waar je recht op hebt!

Ga jij binnenkort naar Barcelona? Dan horen we graag of je nog tips hebt voor een leuke tijd in Barcelona.

Meer over stedentrips

  • 2018-10-18

    5 Stedentrips in de Verenigde Staten

    Misschien dat een stedentrip in de Verenigde Staten niet zo snel in je opkomt omdat het een stuk verder vliegen is en een stuk duurder is. Toch worden vliegtickets naar de Verenigde Staten steeds goedkoper en is het leven in het land zelf ook veel goedkoper in vergelijking tot Europa. Daarnaast is het weer eens iets anders als Rome, Londen en Parijs. We hebben de vijf leukste Amerikaanse steden op een rijtje gezet om te ontdekken.

  • 2021-09-08

    Inpaklijst voor een stedentrip

    Wil je een paar dagen ertussenuit in de zomer? Dan is een stedentrip een goed idee, want in de zomerperiode zijn er genoeg leuke activiteiten in de stad te vinden. Daarbij is het fijn om te weten wat je allemaal moet meenemen in je koffer voor een stedentrip, want je hebt meer nodig dan alleen zomerse kleding en toiletartikelen. EUclaim geeft je graag tips voor het inpakken van je koffer voor een stedentrip!

  • 2021-07-19

    Alles wat je moet weten over Verordening 261/2004

    Tot corona groeide het aantal mensen dat zich verplaatst met het vliegtuig. In 2016 waren er maar liefst 972.7 miljoen passagiers die van of naar een land in de EU vlogen. De verwachting is dat dit zal herstellen en verder groeien in de komende jaren. Het komt helaas ook regelmatig voor dat passagiers met vertraging aankomen op de eindbestemming. Om deze reden is er in Europa Verordening 261/2004 ontstaan. In deze wetgeving worden de rechten van jou als luchtvaartpassagiers beschermd. EUclaim is expert op het gebied van Verordening 261/2004. Wij zorgen ervoor dat jij als passagier krijgt waar je recht op hebt!

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding