Staking luchtverkeersleiding Frankrijk van start

Gisteren om 19:00 uur lokale tijd, is de aangekondigde staking van de Franse luchtverkeersleiding van start gegaan. De staking duurt naar verwachting tot woensdagochtend 08:00 uur lokale tijd.

De meest logische vliegroute vanuit Nederland naar de Canarische Eilanden zal waarschijnlijk hinder ondervinden. Ook vliegverkeer naar Frankrijk zelf kan vertraging oplopen. Op onderstaand kaartje kun je de indeling van het luchtruim in Frankrijk bekijken. Op dit moment is de staking actief in het gebied Brest (LFRR) en Bordeaux (LFBB). Helaas hebben passagiers in het geval van een vertraagde vlucht door een ATC staking geen recht op een vergoeding. Dit wordt gezien als een buitengewone omstandigheid.

 

Geef een reactie

4 Reacties op "Staking luchtverkeersleiding Frankrijk van start"

Pleun

Het betreft een geplande staking en zou daarom niet als een buitengewone omstandigheid moeten worden gezien. Luchtvaartmaatschappijen waren dagen geleden al op de hoogte en konden hier rekening mee houden.

Bedankt voor je reactie Pleun. Helaas betekent dit alsnog dat de vliegtuigmaatschappijen in sommige gevallen met veel vertraging aankomen of pas een dag later kunnen vliegen, normaal gesproken zou je dan recht hebben op een vergoeding maar in dit geval niet omdat zij niet verantwoordelijk zijn voor die vertraging. Het is inderdaad wel heel erg vervelend voor de passagiers. ~Jasmijn

Jim

Wij zitten nu op vlucht or616, zou vertrekken van palma naar Amsterdam om 12:30u vandaag 10okt. door de staking konden we pas om 15u boarden, echter is er ook iets afgebroken waardoor we nu ons slot hebben gemist om op te stijgen en pas om 18u vliegen naar verwachting . Enorme vertraging dus niet enkel door stakingen. Hoe zit het hier mee?

Bedankt voor je reactie Jim. Wat vervelend om te horen dat je vlucht vertraagd was! Ik heb het even met onze juridische en Flight Intelligence afdeling overlegd en we nemen je claim aan. Je kunt deze nu indienen via onze website :). ~Jasmijn

wpDiscuz
Vragen? Chat of bel