Staking luchtverkeersleiding Frankrijk van start

Gisteren om 19:00 uur lokale tijd, is de aangekondigde staking van de Franse luchtverkeersleiding van start gegaan. De staking duurt naar verwachting tot woensdagochtend 08:00 uur lokale tijd.

De meest logische vliegroute vanuit Nederland naar de Canarische Eilanden zal waarschijnlijk hinder ondervinden. Ook vliegverkeer naar Frankrijk zelf kan vertraging oplopen. Op onderstaand kaartje kun je de indeling van het luchtruim in Frankrijk bekijken. Op dit moment is de staking actief in het gebied Brest (LFRR) en Bordeaux (LFBB). Helaas hebben passagiers in het geval van een vertraagde vlucht door een ATC staking geen recht op een vergoeding. Dit wordt gezien als een buitengewone omstandigheid.

 

Vorig blogartikel
Europees parlement niet akkoord met aanpassingen Verordening
Volgende blogartikel
De gezichten van EUclaim: Rosella

6
Geef een reactie

3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
w van katwijk

Onze vlucht met Ryan air vanaf Marseille ( op 10/6) werd geannuleerd vanwege de zogenaamde staking. Maar alleen de vluchten van Ryan air werden geannuleerd. Alle andere maatschappijen vlogen wel gewoon ( of iets later). We konden dus toch terug vliegen nadat we een duurder ticket bij Air France hadden gekocht. Maar Ryan air zegt dat het overmacht/ buitengewone omstandigheid= geen compensatie. Hoe kan dit?

EUclaim

Wat vervelend! Het is inderdaad beleid van Ryanair om bij een staking van de luchtverkeersleiding vluchten te annuleren. Zij mogen zich beroepen op een buitengewone omstandigheid omdat het een staking van derden betreft. Jullie hebben helaas geen recht op een vergoeding maar wel op een vergoeding voor de extra gemaakte ticketkosten en eventuele kosten voor verzorging. Hiervoor kun je het beste even contact opnemen met onze partner Miss Casey via http://www.misscasey.nl :). ~Jasmijn

Jim

Wij zitten nu op vlucht or616, zou vertrekken van palma naar Amsterdam om 12:30u vandaag 10okt. door de staking konden we pas om 15u boarden, echter is er ook iets afgebroken waardoor we nu ons slot hebben gemist om op te stijgen en pas om 18u vliegen naar verwachting . Enorme vertraging dus niet enkel door stakingen. Hoe zit het hier mee?

EUclaim

Bedankt voor je reactie Jim. Wat vervelend om te horen dat je vlucht vertraagd was! Ik heb het even met onze juridische en Flight Intelligence afdeling overlegd en we nemen je claim aan. Je kunt deze nu indienen via onze website :). ~Jasmijn

Pleun

Het betreft een geplande staking en zou daarom niet als een buitengewone omstandigheid moeten worden gezien. Luchtvaartmaatschappijen waren dagen geleden al op de hoogte en konden hier rekening mee houden.

EUclaim

Bedankt voor je reactie Pleun. Helaas betekent dit alsnog dat de vliegtuigmaatschappijen in sommige gevallen met veel vertraging aankomen of pas een dag later kunnen vliegen, normaal gesproken zou je dan recht hebben op een vergoeding maar in dit geval niet omdat zij niet verantwoordelijk zijn voor die vertraging. Het is inderdaad wel heel erg vervelend voor de passagiers. ~Jasmijn

Vragen? Chat of bel