Rechter besluit dat passagier echtheid fotocamera moet bewijzen

Luchthavenpersoneel heeft veel mogelijkheden als het om veiligheidscontroles gaat. Zo is onlangs besloten door een Duitse rechter dat zij passagiers zelfs mogen verzoeken een test foto te maken met hun camera, om zo te kunnen vaststellen of de camera ook echt een camera is.

vrouw houdt camera vast

Dit blijkt uit een recent vonnis van de rechtbank in München. Veiligheidspersoneel mag op de luchthaven passagiers vragen een foto te maken met hun meegebrachte camera, zodat duidelijk is dat het apparaat geen gevaar voor de veiligheid is.

De rechtszaak: passagier weigert maken van een test foto

In de desbetreffende rechtszaak heeft een passagier de staat Bayern aangeklaagd.  De man in kwestie weigerde  een foto te maken met zijn camera  tijdens de security check. Daarom werd hij geweigerd om door te lopen en miste hierdoor zijn vlucht. Als verklaring gaf de man aan dat het geheugen van zijn digitale camera vol zat en hij daarom geen test foto kon maken. Hij moest dan immers eerst een voor hem waardevolle vakantiefoto wissen.

Het vonnis: veiligheid gaat voor alles

De rechtbank ging niet mee in deze argumenten en verwees naar de strengere controlemaatregelen na de aanslagen van 11 september 2001. Camera’s hoeven namelijk niet altijd camera’s te zijn, zelfs röntgencontrole kan dat niet altijd uitwijzen.

Door deze maatregelen heeft het veiligheidspersoneel meer speelruimte gekregen om apparaten te onderzoeken. In dit specifieke geval weegt de veiligheid van de passagier zwaarder dan het verlies van een vakantiefoto.

De passagier heeft zijn bezwaar daarna ingetrokken.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Arke’s eindejaarsvertraging
Volgende blogartikel
Man is enige passagier tijdens Delta vlucht
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding