Naar de winterzon tegen de winterdepressie

Bluemonday ligt nog maar net achter ons en je snakt deze wintermaanden waarschijnlijk weer naar vitamine D, warmte en ontspanning. Dit is dan ook dé reden waarom er zoveel zomervakanties geboekt worden in januari en februari. Heb jij ook zin om te ontsnappen aan de druilerige en koude dagen? Wij hebben vijf (budget)vriendelijke en zonzekere bestemmingen voor je op een rijtje gezet.

strand met palmboom en schommel bij blauwe lucht

1. Gambia

Tropische, witte zandstranden onder een stralende en warme zon, dat is Gambia. Met temperaturen in januari rond de dertig graden kom je tot rust in een van de vele resorts die langs de kust van Noordwest Gambia liggen. Een weekje zon, zee en strand kost je nog geen €700 per persoon waarbij je vaak all-inclusive kunt genieten. De bevolking van Gambia is erg warm en vriendelijk en je zal je binnen mum van tijd helemaal thuis voelen in dit gezellige Afrikaanse oord.

TUIfly en Corendon bieden complete vakanties en vluchten aan naar Banjul, Gambia in de wintermaanden. Vorig jaar waren er tussen 1 januari en 31 maart twee vluchten langer dan drie uur vertraagd. Beide vluchten waren van TUIfly en liepen respectievelijk vier en bijna 23(!) uur vertraging op.

vrouwen lachen op markt in gambia

2. Dubai

Een gigantische miljardenstad middenin de woestijn vol hoge gebouwen, prachtige winkelcentra en een luxe levensstijl. Welkom in Dubai! Het is prima vertoeven in Dubai tijdens de koude wintermaanden. De temperaturen liggen tussen de 25 en 30 graden en de dagen zijn gevuld met stralende zon. Of je nou lekker aan het strand of zwembad gaat liggen of het bruisende nachtleven van deze miljardenstad induikt, Dubai is een unieke bestemming die je niet snel zult vergeten. Een weekje Dubai op basis van logies en ontbijt kost je tussen de €500 en €600 per persoon. Het is daarmee niet de goedkoopste winterzonbestemming.

Emirates, KLM, Corendon en Transavia vliegen in de wintermaanden tussen Amsterdam en Dubai. Vorig jaar waren er tussen 1 januari en 31 maart zes vluchten langer dan drie uur vertraagd op deze route. Vijf vluchten waren van Emirates en één vlucht van Transavia. De langste vertraging duurde meer dan een dag en was van Transavia.

zee en hotels in dubai

3. Turkije

Een goedkope én zonzekere familiebestemming blijft Turkije. De zuidkust van Turkije blijft onverminderd populair bij Nederlandse toeristen. Je kunt hier in de winter al een weekje vertoeven voor nog geen €300 per persoon op basis van all-inclusive verzorging. Kies jij voor dagenlang zwemplezier in een groot resort die van alle gemakken voorzien is, of toch liever voor een charmant, idyllisch en écht Turks hotel in het centrum van de stad? Het kan allemaal, zon zal je zeker niet te kort komen en het is dan ook hét medicijn tegen een winterdepressie. Het is tussen de 20 en 25 graden in het zuiden van Turkije tijdens onze winterperiode.

TUIfly en Corendon vliegen in de wintermaanden naar Antalya Airport. Vorig jaar waren er tussen 1 januari en 31 maart geen lange vertragingen.

strand, zee en ligbedjes in turkije

4. Curaçao

Voor een heerlijke en ontspannen winterzon vakantie vlieg je naar het Caribisch gebied. Curaçao ligt voor de kust van Venezuela en behoort tot de Nederlandse ABC-eilanden (Aruba, Bonaire en Curaçao). Ga jij voor tropische stranden en Caribische gastvrijheid terwijl je aan het strand ligt met een heerlijke cocktail in je hand? Voor €700 tot €800 per persoon kun je een weekje genieten van de zon op Curaçao, maar dit is geen all-inclusive prijs.

Zowel KLM als TUIfly vliegen naar Curaçao in het winterseizoen. De vlucht duurt ruim tien uur. Vorig jaar waren zes vluchten van TUIfly meer dan drie uur vertraagd tussen 1 januari en 31 maart.

strand en azuurblauwe zee op curacao

5. Canarische eilanden

Wil je de warmte en zon iets dichter bij huis zoeken? Dan zijn de Canarische eilanden een hele goede optie. Met temperaturen rond de 20 graden is het wellicht wat fris om aan het zwembad te gaan liggen, maar je kunt wel heerlijk genieten van de zon op een terras met een goed glas wijn. Ontdek de mooie omgeving van deze vulkanische eilanden, maak lange strandwandelingen en warm op in het zonnetje. Een weekje op de Canarische eilanden boek je all-inclusive voor nog geen €600 per persoon. De vlucht duurt ongeveer vier uur.

TUIfly, easyJet, Transavia en Corendon vliegen regelmatig naar de Canarische eilanden in de wintermaanden, bijvoorbeeld naar Tenerife. Vorig jaar waren er twee vluchten tussen Tenerife en Amsterdam langdurig vertraagd tussen 1 januari en 31 maart. Deze vluchten waren beide van TUIfly.

vulkanische berg en strand met zee op tenerife

Welke winterzonbestemming gaat jou door de winterdepressie heen helpen? Laat het ons weten in een reactie!

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Geen geplande nachtlandingen op Eindhoven Airport meer vanaf november 2020
Volgende blogartikel
De reistrends en vakantieplannen van 2020
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding