Is het dragen van een mondkapje verplicht op Schiphol?

Als je vlucht vanaf Schiphol vertrekt, is het belangrijk te weten wat de regels op Schiphol zijn met betrekking tot het dragen van mondkapjes. Waar is het verplicht? Waar kan je mondkapjes kopen? EUclaim legt het uit!

vrouw draagt mondkapje op Schiphol

Waar op Schiphol moet je een mondkapje dragen?

Het dragen van een mondkapje op Schiphol is in tijden van het coronavirus verplicht in wachtrijen voor de incheckbalies, bij de security- en grensprocessen en tijdens het in- en uitstappen. Doe je dit niet? Dan kan een medewerker van Schiphol je hierop wijzen. Het makkelijkste en veiligste is het natuurlijk als je je mondkopje overal op de luchthaven draagt. Natuurlijk wel even je mondkapje afzetten als je wil eten of drinken! Sinds 7 september 2020 vraagt Schiphol aan reizigers om overal op de luchthaven een mondkapje te dragen.

Waar kan je mondkapjes kopen op de luchthaven?

Op Schiphol zijn overal mondkapjes te koop, zowel bij winkels voor als na de security. Wist je dat er tegenwoordig zelfs mondkapjesautomaten over de hele luchthaven staan? Zo kan jij snel en gemakkelijk een mondkapje kopen. Op de plattegrond van Schiphol kan je trouwens precies zien waar je mondkapjes kunt kopen, dus check dit vooral even als je er niet uitkomt. Dit doe je simpelweg door in de zoekbalk ‘mondkapje’ in te voeren. Onze tip is om niet tot het laatste moment te wachten met het kopen van mondkapjes. Het beste is natuurlijk als je deze vóór vertrek naar Schiphol al hebt ingeslagen.

Kinderen hoeven geen mondkapje op

Reis je met kinderen? Dan is het belangrijk om te weten dat kinderen tot 13 jaar geen mondkapje op Schiphol hoeven te dragen. Tip: neem wel mondkapjes mee voor je kind(eren), want op je eindbestemming gelden wellicht andere regels!

1,5 meter afstand en mondkapjes

Op Schiphol dien je momenteel overal 1,5 meter afstand te houden. Soms is het lastig om die afstand te bewaren, vooral bij het inchecken, security en bij het boarden. Juist daarom is het advies om je mondkapje overal op te houden. Met een mondkapje bescherm je tenslotte jezelf en je medereizigers. Wel zo veilig toch?

Overige tips voor jouw reis vanaf Schiphol

We schreven onlangs al over hoe je veilig kan vliegen in tijden van het coronavirus. We vatten de belangrijkste tips nog even voor je samen:

  • Voorkom wachtrijen! Check jezelf thuis alvast online in.
  • Houd afstand op de luchthaven en aan boord van je vlucht: volg de speciale corona-grondmarkeringen en bewegwijzering en luister naar het advies van de cabincrew.
  • Controleer voor vertrek wat de mogelijkheden op de luchthaven zijn wat betreft eten en drinken. Niet alle horeca is momenteel open.
  • Check de maatregelen aan boord van jouw vliegtuigmaatschappij: lees je goed in!
  • En controleer natuurlijk ook de coronamaatregelen van het land waar jij naartoe reist.
  • Reis je met het OV naar Schiphol? Dan is het verplicht tijdens je hele OV-reis een mondkapje te dragen in de bus, tram, trein of metro.

Vertrek jij binnenkort vanaf Schiphol en heb je nog meer vragen? Laat hieronder gerust een reactie achter! We helpen en adviseren je graag.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Vlucht geannuleerd op Amsterdam Schiphol Airport
Volgende blogartikel
Wat is de veiligste plek om te zitten in het vliegtuig in coronatijd?
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel