Luchthaven vertraging

Inpaktips voor je vliegvakantie. Voorkom problemen met je bagage!

20 oktober 2021

Heel fijn die vakantie die voor de deur staat! Maar met al die regels voor handbagage en het bijbetalen voor je koffers wordt het niet bepaald makkelijker om te bepalen wat je mee moet nemen. Slim inpakken is dus steeds belangrijker! Gelukkig weten we bij EUclaim raad en geven we je graag 5 tips voor het inpakken van je bagage.

Koffers op een rij
 1.   Boek voor je reis je koffer bij

“Wilt u een koffer meenemen mevrouw? Dat wordt dan € 60”. Wil je deze gevreesde bedragen niet horen als je gaat inchecken? Zorg er dan voor dat je thuis voor je reis online je bagage bijboekt. Dit scheelt behoorlijk qua prijs en voorkomt vervelende verrassingen op het vliegveld. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen, zoals Ryanair, moet je voor het ‘laagste’ tarief zelfs meteen bij het boeken van je ticket je bagage bijboeken. Bij de meeste chartermaatschappijen betaal je voor je ruimbagage, en die prijzen variëren behoorlijk. Er zijn echter nog genoeg reguliere luchtvaartmaatschappijen die je gratis bagage laten meenemen. Check dit dus goed voordat je boekt!

 1.   Slim inpakken: deel je ruimte

Ga je met een vriend of vriendin op vakantie? Deel dan samen een koffer. Dit scheelt kosten, gesjouw en ja het bestaat: overpakken! Deel samen een fles shampoo, een fles zonnebrandcrème etc. Weeg wel even voor je naar het vliegveld gaat je bagage, elke kilo teveel tikt behoorlijk aan! Mocht je nu toch een te zware koffer hebben, kijk dan nog een keer goed naar je inhoud. Moet het écht allemaal mee? Zo ja, neem met je reisgenoten een handbagage koffertje mee, hier kun je nog behoorlijk wat kleren in kwijt. En die badhanddoek voor op het strand? Vervang die voor een lichte hamamdoek. Dit werkt net zo goed en is vele malen lichter.

 1.   Wat stop je in je handbagage?

Je wilt er liever niet aan denken, maar in het geval van een vertraagde of geannuleerde vlucht of een koffer die te laat aankomt, is het handig de essentiële items in je handbagage mee te nemen. Denk hierbij aan medicatie, lenzen spullen, tandenborstel luiers en babyvoeding. Niet elk vliegveld beschikt over een noodapotheek of een ruime keuze aan winkels.

Pas op met vloeistoffen in je handbagage. Je mag per persoon één doorzichtig zakje meenemen voor vloeistoffen tot 100 ml per flesje/potje. Grote flessen shampoo kun je dus beter in je ruimbagage stoppen anders wordt het weggegooid.

 1.   Maak een lijstje!

Zeker weten dat je niks vergeet? Maak van tevoren een inpaklijst! Dit zorgt er ook meteen voor dat je niet teveel meeneemt! Vink af wat je hebt ingepakt en relaxen maar. Jij bent er helemaal klaar voor!

 1.   Vouwen? Rollen maar!

Wil je alle ruimte van je tas of koffer benutten? Dan kun je het beste je kleren en sokken oprollen! Dit scheelt meer dan je denkt en kreukels. Als je met een backpack gaat reizen denk dan ook even goed na over hoe je deze inpakt. Een backpack met meerdere vakken is heel handig om kleren en toiletspullen bijvoorbeeld te scheiden. Het zou vervelend zijn (lees: een kleine ramp) als je backpack net dichtzit en je hebt je telefoonoplader ergens op de bodem gepropt.

Ben je toch nog iets vergeten? Gelukkig kun je op het vliegveld of op de plek van bestemming kopen wat je mist. Maak voordat je op reis gaat altijd een foto van je bagage en de inhoud hiervan! Als je problemen krijgt met koffer kun je altijd aantonen wat je bij je had. Heb je problemen met je koffer? Is hij vertraagd of misschien zelfs vermist? Neem contact op met EUclaim en we helpen je verder!

Heb jij nog tips over het inpakken van je bagage? Deel ze met ons in een reactie.

Meer over bagage

 • 2021-08-05

  Low-budget reizen: hoe doe je dat?

  Wil je (misschien deze zomer) nog op reis, maar kun jet het niet breed laten hangen? Je kunt tegenwoordig voor een klein budget al een leuke reis maken: binnen of buiten Europa. Benieuwd naar hoe je dit doet? Ik geef je graag tips over goedkope vliegtickets, hotels en leuke bestemmingen waar je gerust nog een extra drankje kunt bestellen. Zo blijft er na je vakantie toch nog wat geld over op je rekening.

 • 2021-09-09

  10 fun facts over bagage

  Elke dag reizen er meer dan honderd duizend passagiers via Schiphol Airport Amsterdam. En bijna al die passagiers reizen met grote koffers of tassen. Bij EUclaim weten we wel het een en ander over bagage. We hebben 10 interessante fun facts over bagage voor je op een rijtje gezet.

 • 2014-01-28

  Bagageafhandeling op Schiphol

  Wanneer je staat te wachten op je koffer bij de bagageband realiseer je je waarschijnlijk niet wat voor logistieke systemen er achter deze techniek zitten. Schiphol heeft daar een enorm leuke video over gemaakt, waarin duidelijk wordt wat een gigantische operatie dit is.

Geschreven door Lisanne Verbeek

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers.

Meer over Lisanne
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding