Luchthaven vertraging

Inpaklijst voor een stedentrip

8 september 2021

Wil je een paar dagen ertussenuit in de zomer? Dan is een stedentrip een goed idee, want in de zomerperiode zijn er genoeg leuke activiteiten in de stad te vinden. Daarbij is het fijn om te weten wat je allemaal moet meenemen in je koffer voor een stedentrip, want je hebt meer nodig dan alleen zomerse kleding en toiletartikelen. EUclaim geeft je graag tips voor het inpakken van je koffer voor een stedentrip!

Roze koffer met kleding en schoenen

Vliegen met alleen handbagage

Voor een stedentrip is het reizen met alleen handbagage meer dan voldoende, vooral nu je bij steeds meer luchtvaartmaatschappijen moet betalen voor ruimbagage. Daarom zie je ook steeds meer handbagage koffers op kortere vliegreizen naar bijvoorbeeld Londen en Barcelona dan naar verre bestemmingen als New York of Singapore. Je kunt meer ruimte in je koffer creëren door de volgende tips te volgen:

 • Kleding oprollen in plaats van vouwen, hierdoor krijg je ook minder kreukels of vouwen;
 • Toiletartikelen aanschaffen in een mini-variant;
 • Gebruik packing cubes (lichtgewicht zakken), waardoor je gemakkelijk en overzichtelijk kunt inpakken;
 • Draag de grootste schoenen, zodat je ruimte en gewicht overhoudt in je koffer.

De keuze voor welke handbagage tas kan ook bijdragen voor meer ruimte. Een trolley is bijvoorbeeld gemakkelijker met inpakken van kleding en toiletartikelen dan een rugzak.

Vloeistoffen in handbagage

Bij vloeistoffen denk je natuurlijk aan vloeibare dranken, als water of frisdrank, maar onder vloeistoffen valt nog veel meer. Gels, crèmes en spuitbussen vallen bijvoorbeeld ook onder vloeistoffen. Daarom is het belangrijk dat je van tevoren controleert of jouw product onder een vloeistof valt, want je mag maximaal 1 liter aan vloeistoffen meenemen in verpakkingen van elk 100 milliliter. Het is natuurlijk zonde als je zonnebrandcrème of haargel moet weggooien!

De perfecte reisoutfit

Het is afhankelijk van het moment van het jaar en de vakantiebestemming wat er allemaal in je koffer meegaat. De inpaklijst voor jouw stedentrip zal je hierop moeten afstemmen. De ultieme stedentrip-outfit bestaat uit: een spijkerbroek, T-shirt en sneakers. Het is fijn om sneakers te dragen voor de lange afstanden die je gaat maken in de stad. Je kunt de lijst vervolgens aanvullen met een jurkje, rokje en hippe korte broek (voor een avondje uit) en een vest (voor als het ’s avonds kouder wordt). Dit kun je ook gemakkelijk met elkaar combineren, zodat je geen overbodige kledingstukken meeneemt!

Problemen tijdens de reis? EUclaim helpt graag

Iedereen wilt graag goed voorbereid op vakantie gaan, maar soms gebeurd er iets wat je niet had kunnen voorzien. Bijvoorbeeld een vertraagde of geannuleerde vlucht of een vermiste koffer. EUclaim strijd voor de rechten van vliegtuigpassagiers! Dien je claim in en binnen drie minuten weet jij al of jouw ongemak gecompenseerd moet worden.

Meer tips voor reizen

 • 2017-01-27

  5 tips om een jetlag te voorkomen

  Verre reizen zijn geweldig. Een andere cultuur, andere taal, ander klimaat en… een andere tijd! Het tijdsverschil tussen je vertrekplaats en eindbestemming kan nogal eens resulteren in een jetlag. Een verstoring van je slaapritme doordat je met het vliegtuig naar een andere tijdszone reist. Meestal is een jetlag met een paar dagen vanzelf over, maar het liefst heb je er helemaal geen last van. Met deze tips voorkom jij die nare jetlag en kun je meteen genieten van je verre reis!

 • 2018-04-18

  Inpaktips voor je bagage

  De vakantie staat weer voor de deur! Waarschijnlijk heb je al een goed beeld van het weer op je vakantiebestemming en het soort activiteiten dat je gaat doen. Maar wat moet je dan allemaal meenemen in je koffer? En met alle regels en (hoge) bagagetarieven tegenwoordig is het wel handig om een inpaklijst te maken voor je reis. Wij geven je de beste inpaktips voor jouw vakantie.

 • 2016-06-17

  Online inchecken: Tips & Tricks

  Voor sommige mensen een gewoonte, anderen doen het liever niet: Online inchecken. Online inchecken kan veel tijd schelen, maar ook voor de nodige paniek en frustratie zorgen als het allemaal niet gaat zoals je wilt. Wanneer kun je eigenlijk online inchecken? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen? We zetten het voor je op een rij.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding