De vakantietrends van 2019

We gaan verder weg, blijven langer weg en willen op bijzondere plekken verblijven. Onze wensen zijn dit jaar groter en duurder dan de jaren ervoor. We hebben de vakantietrends van 2019 voor je op een rijtje gezet.

Volkswagenbusje rijdt door de Amerikaanse natuur

1. De vakantie mag wat kosten

De jaren van economische crisis liggen inmiddels achter ons en we kunnen weer meer uitgeven aan onze vakanties. Een van de trends dit jaar is dan ook dat we luxer op vakantie gaan. We stappen weer wat vaker in het vliegtuig en gaan ook verder weg.  We geven ongeveer vijf procent meer uit dan vorig jaar aan onze vakanties.

2. We gaan er vaker tussenuit

Niet een vakantie per jaar maar twee of zelfs drie! We kiezen naast de zomervakantie voor meer ‘breaks’ tussendoor, zoals een stedentrip of een weekje aan de kust. Stedentrip bestemmingen als New York, Rome en Praag staan in de top drie populaire stedentrips van 2019.

Meneer zit in een rustige en bergachtige omgeving

3. Duurzaam en authentiek reizen vinden we belangrijk

We betalen in 2019 liever wat meer voor een duurzamer vliegticket of hotel, waarbij het klimaat zoveel mogelijk ontzien wordt en de C02 uitstoot beperkt blijft. Tegenwoordig bieden veel vliegtuigmaatschappijen de mogelijkheid aan om een C02 compenserend ticket te boeken. Hier worden dan bomen mee gepland of de meerprijs wordt bijvoorbeeld in onderzoek naar biobrandstoffen gestopt. Onder andere KLM biedt deze tickets aan. We vermijden dit jaar ook liever massatoerisme en kiezen we voor relatief ‘onontdekte’ pareltjes waar de natuur centraal staat. Voorbeelden zijn Sri Lanka, Canada en Hongarije. Authentieke locaties in charmehotels zijn ook populair bij vakantielanden als Griekenland en Spanje. We kiezen voor meer rust en kleinschalig dan voor groot, druk en vol animatieprogramma’s.

4. We gaan langer op vakantie

De balans tussen werk en privé is soms zoek en nu we meer te besteden hebben gaan we dan ook graag wat langer weg van huis om echt even op te laden. We genieten van het leven en boeken ook spontaner een reisje, kort voor vertrek. De lastminute trend zet zich dus voort. Wanneer we verder weg gaan boeken we dit wel verder van tevoren.

Mensen rijden op een kameel in Egypte

5. Zonbestemmingen Tunesië, Egypte en Turkije zijn weer in trek

Nu de spanningen in deze regio’s grotendeels voorbij zijn gaan veel Nederlanders weer op vakantie naar de relatief goedkope zonbestemmingen in Tunesië, Egypte en Turkije. Er zijn meer hotels bijgekomen die zich richten op jongere reizigers die van lekker eten, hippe muziek en goede cocktails houden.

Passen jouw vakantieplannen bij de vakantietrends van 2019? We horen graag over jouw plannen!

Bron: Algemeen Dagblad

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
De top vijf stedentrips voor 2019
Volgende blogartikel
De plannen voor Lelystad Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding