Analyse vertragingen en annuleringen Schiphol januari 2012 en 2013

EUclaim heeft een analyse gemaakt van de vertragingen en annuleringen op Schiphol in de maand januari 2012 en januari 2013. Hierin zijn een aantal dingen opgevallen.

statistiek vluchtvertragingen annuleringen schiphol

Het aantal vlucht vertragingen in januari 2012 ligt gelijk aan de vertragingen in januari 2013 en zijn evenredig verdeeld onder de airlines. De geannuleerde vluchten daarentegen zijn in 2013 verdubbeld in vergelijking met 2012. Het slechte weer van de afgelopen weken in centraal Europa heeft het vliegverkeer duidelijk parten gespeeld. Er zijn in januari 2013 beduidend meer problemen geweest door sneeuw en mist dan in 2012.

Air France en British Airways annuleren boven gemiddeld hun vluchten van of naar Amsterdam. Dit zijn daarom de twee luchtvaartmaatschappijen die het slechtst presteren op het gebied van annuleringen. Het is echter opmerkelijk dat ze bijna geen vertragingen van meer dan drie uur hebben opgelopen. Conclusie; als ze vliegen, vliegen ze ook (meestal) op tijd.

In beide jaren, is de route tussen Amsterdam Schiphol - Londen Heathrow het meest geannuleerd. Interessant aan deze route is dat in januari 2013 het percentage annuleringen vier keer zo hoog is vergeleken met januari 2012. Een logische verklaring hiervoor is dat korte afstandsvluchten bij slecht weer eerder worden geannuleerd dan lange afstandsvluchten. Dit wordt gedaan om de lange afstandsvluchten zoveel mogelijk op tijd te laten vliegen. Het is makkelijker om passagiers op korte afstanden om te boeken en redelijk snel op hun bestemming aan te laten komen, dan passagiers van lange afstandsvluchten om te boeken naar vluchten die vaak maar eenmaal per dag worden uitgevoerd.

Check uw vlucht
Vorig blogartikel
Reactie op rapport vlucht-vertraagd.nl
Volgende blogartikel
Laatste nieuws in Dreamliner drama
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding