Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Staking Slovenië

Is er sprake van een staking in Slovenië, dan heeft dit grote gevolgen voor de vluchten van en naar Slovenië. Heeft de staking in Slovenië ook invloed uw vlucht? Is uw vlucht als gevolg daarvan geannuleerd, of loopt u een vertraging op? Controleer direct in onze database of u recht heeft op een vergoeding, of lees waar u recht op heeft in deze situatie.
Check uw vlucht

Heeft u ook problemen met uw vlucht door de staking in Slovenië? Krijg een vergoeding.

Zijn uw vluchtproblemen veroorzaakt door een staking van het personeel van de airline waarvan u een ticket heeft? En heeft uw vlucht meer dan 2 uur vertraging? Dan kan de airline daarvoor verantwoordelijk worden gesteld en heeft u recht op een vergoeding.

Veel gedupeerden van de staking in Slovenië blijven met lege handen achter

Als de staking in Slovenië niet veroorzaakt wordt door de airline waarmee u vliegt, dan kan deze ook niet verantwoordelijk worden gehouden. De airline staat net als u machteloos in deze situatie. Daarom kunt u voor het geleden tijdsverlies dan ook geen claim indienen bij de airline.

Wanneer heeft u geen recht op een vergoeding?

U heeft geen recht op een vergoeding als de staking veroorzaakt is door personeel anders dan het eigen personeel van de airline.

Zoals:

  • Een staking van de luchtverkeersleiding
  • Staking door beveiligingspersoneel
  • Staking door bagage-afhandelaars
  • Staking door ander grondpersoneel

Waar u als gedupeerde van de staking in Slovenië wel recht op heeft

Ook al heeft u vertraging opgelopen door de staking in Slovenië en ligt het buiten de verantwoordelijkheid van de airline waarmee u vliegt, dan heeft u geen recht op een vergoeding.

Maar heeft u meer dan 2 uur vertraging, dan heeft de airline wel een zorgplicht. Dat houdt in dat u recht heeft op eten en drinken. En duurt het heel lang, dan moet de airline ook een overnachting voor u regelen. Gebeurt dit niet, dan kunt u dit alsnog zelf regelen en de bonnetjes declareren.

Vergoeding als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is

Heeft u bij aankomst op bestemming meer dan 3 uur vertraging en kan de airline verantwoordelijk gesteld worden, dan heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van die vergoeding is afhankelijk van de afstand van de vlucht. Voor een vluchtafstand die minder is dan 1500km, heeft u recht op een vergoeding van 250,- per ticket. Dit bedrag loopt op tot 600,- per ticket als uw vluchtafstand meer dan 3500km is.

Controleer of u recht heeft op een vergoeding

Of u recht heeft op een vergoeding als gevolg van de staking in Slovenië, kunt u eenvoudig controleren in onze database. Vul uw vluchtnummer in en wij geven aan of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Daarna kunt u in enkele minuten een claim indienen. EUclaim regelt vervolgens de rest.

Recente vluchtproblemen van en naar Slovenië

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding