malaga from airport to city

Vlucht vertraagd of geannuleerd door staking op Malaga Airport?

Waar heb ik recht op bij een staking?

Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking op Malaga Airport? Check hier het laatste nieuws over de staking. Daarnaast leggen we op deze pagina ook uit wat uw rechten zijn.

 • 14-03-2024 / 11:22

  Staking op vliegveld Weeze: er vertrekt vrijdag geen enkel vliegtuig

  Geen enkele vlucht zal vertrekken tussen 03.00 en 22.00 uur. Daardoor zullen ongeveer 2500 passagiers die voor deze dag een vlucht hebben geboekt, getroffen worden. Op het schema van vrijdag staan onder meer vluchten naar Agadir, Alicante, Girona, Bari, Edinburgh, Faro, Kopenhagen, Malaga en Marrakech.

 • 10-08-2023 / 21:17

  Staking Belgische Ryanair piloten

  22 Ryanair-vluchten met vertrek of bestemming in Spanje zijn afgelast vanwege een staking door de piloten van de Ierse low budget luchtvaartmaatschappij.

 • 18-02-2023 / 09:02

  Staking bagagepersoneel

  Staking bagagepersoneel op Zaventem waardoor koffers later aankomen op onder andere Malaga

 • 03-07-2022 / 12:57

  12 nieuwe stakingsdagen Ryanair cabinepersoneel

  Die nieuwe stakingsdagen moeten plaatsvinden op 12, 13, 14, 15, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 27 en 28 juli bij de tien luchthavens in Spanje waar Ryanair een basis heeft, te weten Madrid, Málaga, Sevilla, Alicante, Valencia, Barcelona, Girona, Santiago de Compostela, Ibiza en Palma de Mallorca.

 • 19-07-2018 / 14:20

  Vakantievluchten geschrapt vanwege Ryanair-staking

  In Nederland vliegt Ryanair op Amsterdam, Eindhoven en Maastricht. Tien vluchten tussen Eindhoven Airport en de populaire vakantiebestemmingen Ibiza, Malaga, Alicante, Faro en Porto vervallen op 25 en 26 juli.

Staking op Málaga airport, wat moet ik weten?

Komt uw vlucht in de problemen door de staking op het vliegveld van Málaga? Vervelend, maar gelukkig staat u er niet alleen voor. Uw rechten worden beschermd door EU Verordening 261.

Is uw vlucht geannuleerd vanwege de staking op het vliegveld van Malaga? Dan is de airline verplicht om de vlucht om te boeken, of om uw ticket geld terug te betalen.

De luchtvaartmaatschappij moet u dezelfde keuze bieden bij een vertraging van minimaal 5 uur.

Vergoeding bij staking Málaga airport

Er zijn gevallen waar uw reisgezelschap en u recht hebben op een geldbedrag bij een staking. Echter, de meeste stakingen komen hiervoor niet in aanmerking.

Bij de volgende stakingen hebben passagiers geen recht op compensatie:

 • luchtverkeersleiding
 • bagagemedewerkers
 • douane
 • vliegveldpersoneel

Alleen als er een staking is onder het personeel van uw luchtvaartmaatschappij, denk aan piloten, stewardessen en ander personeel, kunt u recht hebben op een vergoeding.

Staking bij luchtvaartmaatschappij

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die van Nederland op Málaga vliegen, zoals KLM, Ryanair, Transavia, EasyJet, Corendon en meer. Maar wat als het personeel van deze airlines staakt?

Is er een staking bij de luchtvaartmaatschappij en wordt uw vlucht hierdoor geannuleerd? Mogelijk heeft u dan recht op een vergoeding. Dit geldt ook als uw vlucht minimaal 3 uur later aankomt.

De hoogte van deze vergoeding heeft niets van doen met de prijs van het ticket, maar is op basis van de afstand:

 • €400,- voor afstand tussen Eindhoven – Málaga
 • €400,- voor afstand tussen Rotterdam – Málaga
 • €400,- voor afstand tussen Schiphol – Málaga
 • €400,- voor afstand tussen Maastricht – Málaga

Vloog u vanaf een Belgisch of Duits vliegveld? De afstand van deze vluchten is meer dan 1500 km, dit betekent dat de hoogte van de vergoeding €400 is.

Controleer hier direct of uw vlucht in aanmerking komt voor compensatie en laat niets liggen:

Recht op verzorging bij staking Malaga Airport

Is uw vlucht van of naar Malaga met minstens twee uur vertraagd? Dan heeft u recht op verzorging door de luchtvaartmaatschappij.

Dit houdt in dat zij verplicht zijn om in uw basisbehoeften zoals eten en drinken te voorzien. Afhankelijk van de duur van de vertraging kan dit ook een hotelovernachting en vervoer van en naar het hotel omvatten.

Mocht de luchtvaartmaatschappij niet aan deze verplichting voldoen en u genoodzaakt zijn zelf deze kosten te dragen, bewaar dan zorgvuldig al uw bonnen. Als het om meer dan €250 gaat, staan wij klaar om u te helpen met het terugkrijgen van uw gemaakte kosten.

Dit zeggen passagiers over EUclaim

Geschreven door

Marketingmanager Lisanne Verbeek heeft passie voor marketing en campers. Nu vecht ze voor de rechten van passagiers. Bekend van RTL Nieuws, BNR en AD.

Meer over Lisanne
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding