Palma de Mallorca

Vlucht vertraagd of geannuleerd door staking op Mallorca airport

Dit zijn uw rechten bij een staking

Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking op Mallorca Airport? Check hier het laatste nieuws over de staking. Daarnaast leggen we op deze pagina ook uit wat uw rechten zijn.

 • 10-08-2023 / 12:15

  Staking Ryanair treft Mallorca in Spanje

  De luchthavens van Palma de Mallorca in Spanje is getroffen door annuleringen van vluchten naar of vanuit Charleroi vanwege de Ryanair-staking.

 • 21-06-2022 / 15:12

  Spaanse vakbond roept op tot staking Mallorca

  De Spaanse vakbond USO (Unión Sindical Obrera) wil het werk bij easyJet neerleggen op 1, 2, 3, 15, 16, 17, 29, 30 en 31 juli. Het zou gaan om stakingen op de luchthavens van Barcelona, Malaga en Mallorca.

 • 10-08-2016 / 22:39

  EasyJet-piloten staken opnieuw

  Nederlandse piloten van EasyJet staken opnieuw. Vanochtend om 05.00 uur hebben ze het werk neergelegd en ze gaan pas weer na 10.00 uur aan de slag. Het is de derde staking in korte tijd.

Staking op Palma de Mallorca airport, wat moet ik weten?

Hindert de staking op het vliegveld van Mallorca uw vlucht? Frustrerend, maar gelukkig worden uw passagiersrechten beschermd door EU Verordening 261.

Als uw vlucht geannuleerd is door de staking, dan moet de luchtvaartmaatschappij u de keuze bieden: omboeken of geld terug.

Dit geldt ook als uw vlucht langer dan 5 uur vertraagd is.

Mogelijke compensatie bij staking Mallorca airport

In de meeste gevallen staat er geen compensatie tegenover een staking, ook niet als uw vlucht hierdoor niet door kan gaan. Bij de volgende stakingen is er geen recht op compensatie:

 • luchtverkeersleiding
 • bagagemedewerkers
 • douane
 • vliegveldpersoneel

Er is één uitzondering. Alleen als er een staking is onder het personeel van de luchtvaartmaatschappij, denk aan piloten, stewardessen en ander personeel, kunt u recht hebben op een vergoeding.

Staking bij luchtvaartmaatschappij

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die van Nederland op Mallorca vliegen, zoals Vueling, Ryanair, Transavia, EasyJet, Tui en meer. Maar wat als het personeel van deze airlines staakt?

Wordt er gestaakt bij de luchtvaartmaatschappij en is uw vlucht hierdoor geannuleerd of minimaal 3 uur vertraagd? Mogelijk heeft u dan recht op een vergoeding.  

De hoogte van deze vergoeding staat los van wat u voor uw ticket heeft betaald, maar wordt op basis van de afstand:

 • €250 voor afstand tussen Eindhoven – Mallorca
 • €250 voor afstand tussen Rotterdam – Mallorca
 • €250 voor afstand tussen Schiphol – Mallorca

Controleer meteen of uw vlucht in aanmerking komt voor compensatie en laat niets liggen:

Recht op verzorging bij staking Mallorca Airport

Heeft uw vlucht van of naar Mallorca een vertraging van minstens twee uur opgelopen? U heeft dan recht op bepaalde voorzieningen van de airline. De luchtvaartmaatschappij is verplicht om in uw basisbehoeften te voorzien, waaronder eten en drinken.

Bij een lange vertraging kan het gebeuren dat u een hotelovernachting en het vervoer naar het hotel nodig heeft. Dit valt ook onder de zorgplicht van de luchtvaartmaatschappij.

Mocht het voorkomen dat de luchtvaartmaatschappij niet in staat is om aan deze verplichtingen te voldoen en u genoodzaakt bent deze kosten zelf voor te schieten, adviseren wij u om alle bonnen goed te bewaren.

Heeft u meer dan €250 euro uitgegeven? Dan kunnen wij helpen om deze kosten terug te krijgen.

Dit zeggen klanten over EUclaim

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding