alicante birds eye view

Vlucht vertraagd of geannuleerd door staking op airport Alicante?

Check uw rechten

Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking op vliegveld Alicante? Check hier het laatste nieuws over de staking. Daarnaast leggen we op deze pagina ook uit wat uw rechten zijn.

 • 14-03-2024

  Staking op vliegveld Weeze: er vertrekt vrijdag geen enkel vliegtuig, 2500 reizigers zijn de dupe

  Daardoor zullen ongeveer 2500 passagiers die voor deze dag een vlucht hebben geboekt, getroffen worden. Op het schema van vrijdag staan onder meer vluchten naar Agadir, Alicante, Girona, Bari, Edinburgh, Faro, Kopenhagen, Malaga en Marrakech.

 • 05-01-2024

  Grote staking in Spanje

  Honderden vluchten van en naar Spanje worden getroffen door een grootschalige staking bij het grondpersoneel van Iberia dit weekend. Verschillende maatschappijen waarvoor het grondpersoneel van Iberia diensten verleent moeten vluchten schrappen.

 • 25-09-2023

  Beveiligingspersoneel luchthaven Alicante-Elche staakt ook op 26, 29 en 30 september

  Het beveiligingspersoneel van Luchthaven Alicante-Elche heeft aangekondigd dat ze de staking die afgelopen vrijdag begon zullen voortzetten, met gedeeltelijke stakingen op dinsdag 26 september, vrijdag 29 september en zaterdag 30 september. Dit is vanwege de ‘passiviteit’ van het beveiligingsbedrijf Ilunion. Op 22, 23 en 24 september was het beveiligingspersoneel al in staking, met als gevolg vertragingen en lange wachtrijen.

 • 27-07-2023

  Ryanair schrapt komend weekend weer Belgische vluchten door staking

  Op de website van Charleroi Airport is een lijst te zien met vluchten die zaterdag geannuleerd zijn. Het gaat om 14 retourtjes, naar Girona, Nimes, Bologna, Cagliari, Napels, Lissabon, Rabat, Carcasonne, Alicante, Lissabon, Sevilla, Boekarest, Poznan en Triëst. Welke vluchten zondag geschrapt worden is nog niet bekend gemaakt.

 • 19-07-2018

  Vakantievluchten Eindhoven en Weeze geschrapt vanwege Ryanair-staking

  Ryanair schrapt volgende week vluchten tussen Eindhoven Airport en enkele luchthavens in Spanje en Portugal. In Nederland vliegt Ryanair op Amsterdam, Eindhoven en Maastricht. Tien vluchten tussen Eindhoven Airport en de populaire vakantiebestemmingen Ibiza, Malaga, Alicante, Faro en Porto vervallen op 25 en 26 juli.

Staking op Alicante airport, wat moet ik weten?

Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking op het vliegveld van Alicante? Frustrerend, maar in Europa staat u er niet alleen voor. Uw rechten staan in EU Verordening 261.

Is uw vlucht geannuleerd vanwege de staking op het vliegveld van Alicante? Dan is de airline verplicht om de vlucht om te boeken, of om uw ticket geld terug te betalen.

De luchtvaartmaatschappij moet u dezelfde keuze bieden bij een vertraging van minimaal 5 uur.

Vergoeding bij staking Alicante airport

Er zijn gevallen waar uw reisgezelschap en u recht hebben op een geldbedrag bij een staking. De meeste stakingen komen hiervoor echter niet in aanmerking.

Bij de volgende stakingen hebben passagiers geen recht op compensatie:

 • luchtverkeersleiding
 • bagagemedewerkers
 • douane
 • vliegveldpersoneel

Alleen als er een staking is onder het personeel van uw luchtvaartmaatschappij, cabinepersoneel en piloten, is er kans op compensatie. 

Staking bij luchtvaartmaatschappij

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die van Nederland op Alicante vliegen, denk aan KLM, Ryanair, Transavia, EasyJet, Corendon en meer. Maar wat als het personeel van deze airlines staakt?

Is er een staking bij de luchtvaartmaatschappij en wordt uw vlucht hierdoor geannuleerd? Mogelijk heeft u dan recht op een vergoeding. Dit geldt ook als uw vlucht minimaal 3 uur later aankomt.

De hoogte van deze vergoeding staat los van uw ticketprijs. Het kan dus meer zijn dan wat u heeft betaald. Het bedrag is op basis van de afstand. 

 • €400 voor afstand tussen Eindhoven – Alicante
 • €400 voor afstand tussen Rotterdam – Alicante
 • €400 voor afstand tussen Schiphol – Alicante
 • €250 voor afstand tussen Maastricht – Alicante

Controleer hier direct of uw vlucht in aanmerking komt voor compensatie en laat niets liggen:

Staking AlicanteAirport: recht op verzorging

Is uw vlucht van of naar Alicante minimaal twee uur vertraagd? Volgens EU Verordening 261 moet de luchtvaartmaatschappij voor u zorgen. Dit geldt ook als de staking van een derde partij is.

Wat houdt deze zorgplicht in? De airline moet voorzien in uw basisbehoeften zoals eten, drinken, en indien nodig, een hotelovernachting inclusief vervoer van en naar het hotel.

Mocht de luchtvaartmaatschappij deze ondersteuning niet bieden en u genoodzaakt bent zelf voor deze kosten op te draaien, dan is ons advies: bewaar alle bonnetjes.

Als uw extra uitgaven meer dan €250 bedragen, kunnen wij helpen om deze kosten terug te vorderen.

Dit is wat klanten zeggen over EUclaim

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding