Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Staking Oostenrijk

Is uw vlucht vertraagd of geannuleerd door de staking in Oostenrijk, dan wilt u natuurlijk weten waar u recht op heeft. Hoewel de impact groot kan zijn, heeft u niet altijd recht op een vergoeding. Controleer direct in onze database of u recht heeft of een vergoeding of lees verder. Wij leggen u graag uit wat uw rechten zijn.
Check uw vlucht

Heeft u ook problemen met uw vlucht door de staking in Oostenrijk? Krijg een vergoeding.

Zijn uw vluchtproblemen veroorzaakt door een staking van het personeel van de airline waarvan u een ticket heeft? En heeft uw vlucht meer dan 2 uur vertraging? Dan kan de airline daarvoor verantwoordelijk worden gesteld en heeft u recht op een vergoeding.

In veel gevallen is de staking in Oostenrijk niet claimbaar

Voor een groot deel van de vluchtproblemen die veroorzaakt zijn door een staking, is het niet zinvol om een claim in te dienen. Dat komt omdat u met een ticket een verbintenis bent aangegaan met de airline die u van A naar B vliegt. Kunnen zij hun taak niet uitvoeren, doordat de staking buiten hun macht ligt, dan kunt u ook geen aanspraak maken op een vergoeding.

Wanneer heeft u geen recht op een vergoeding?

U heeft geen recht op een vergoeding als de staking veroorzaakt is door personeel anders dan het eigen personeel van de airline.

Zoals:

  • Een staking van de luchtverkeersleiding
  • Staking door beveiligingspersoneel
  • Staking door bagage-afhandelaars
  • Staking door ander grondpersoneel

Waar u als gedupeerde van de staking in Oostenrijk wel recht op heeft

Ook al heeft u vertraging opgelopen door de staking in Oostenrijk en ligt het buiten de verantwoordelijkheid van de airline waarmee u vliegt, dan heeft u geen recht op een vergoeding.

Maar heeft u meer dan 2 uur vertraging, dan heeft de airline wel een zorgplicht. Dat houdt in dat u recht heeft op eten en drinken. En duurt het heel lang, dan moet de airline ook een overnachting voor u regelen. Gebeurt dit niet, dan kunt u dit alsnog zelf regelen en de bonnetjes declareren.

Vergoeding als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is

Heeft u bij aankomst op bestemming meer dan 3 uur vertraging en kan de airline verantwoordelijk gesteld worden, dan heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van die vergoeding is afhankelijk van de afstand van de vlucht. Voor een vluchtafstand die minder is dan 1500km, heeft u recht op een vergoeding van 250,- per ticket. Dit bedrag loopt op tot 600,- per ticket als uw vluchtafstand meer dan 3500km is.

Vraag uw vergoeding aan

De database van EUclaim geeft u snel uitsluitsel of u aanspraak kunt maken op een vergoeding. U hoeft alleen maar uw vluchtdatum en vluchtnummer in te voeren.
Heeft u recht op een vergoeding? Dien dan gelijk een claim in. Wij helpen jou de vergoeding te krijgen. 97% succes gegarandeerd.

Recente vluchtproblemen van en naar Oostenrijk

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding