Vrouw wachtend op luchthaven op vertraagde vlucht

Staking Denemarken

U had gepland om van of naar Denemarken te vliegen. De staking in Denemarken gooit roet in het eten. Dat is hartstikke vervelend, u voelt zich machteloos. In sommige situaties heeft u recht op een vergoeding. Wanneer u recht heeft op een vergoeding als gevolg van de staking in Denemarken leggen we u graag uit. Gelijk weten waar u aan toe bent?
Check uw vlucht

Wanneer kunt u een compensatie krijgen voor de staking in Denemarken?

U kunt een claim indienen als de uitvoerende airline verantwoordelijk kan worden gesteld voor de staking. Is het personeel van de airline waarmee u vliegt of zou vliegen de reden dat u te maken heeft met vluchtproblemen? Dan kan de airline verantwoordelijk worden gesteld en heeft u recht op een vergoeding.

Geen vergoeding voor staking in Denemarken als airline niet verantwoordelijk is

Hoe vervelend ook, in veel gevallen heeft u volgens Verordening 261/2004 geen recht op een compensatie. De airline waarvan u een ticket heeft moet u van A naar B brengen. Lukt dat niet doordat de staking buiten de macht van de airline ligt, dan heeft u geen recht op een vergoeding.

Wanneer heeft u geen recht op een vergoeding?

U heeft geen recht op een vergoeding als de staking veroorzaakt is door personeel anders dan het eigen personeel van de airline.

Zoals:

  • Een staking van de luchtverkeersleiding
  • Staking door beveiligingspersoneel
  • Staking door bagage-afhandelaars
  • Staking door ander grondpersoneel

Waar u als gedupeerde van de staking in Denemarken wel recht op heeft

Ook al heeft u vertraging opgelopen door de staking in Denemarken en ligt het buiten de verantwoordelijkheid van de airline waarmee u vliegt, dan heeft u geen recht op een vergoeding.

Maar heeft u meer dan 2 uur vertraging, dan heeft de airline wel een zorgplicht. Dat houdt in dat u recht heeft op eten en drinken. En duurt het heel lang, dan moet de airline ook een overnachting voor u regelen. Gebeurt dit niet, dan kunt u dit alsnog zelf regelen en de bonnetjes declareren.

Vergoeding als uw vlucht vertraagd of geannuleerd is

Heeft u bij aankomst op bestemming meer dan 3 uur vertraging en kan de airline verantwoordelijk gesteld worden, dan heeft u recht op een vergoeding. De hoogte van die vergoeding is afhankelijk van de afstand van de vlucht. Voor een vluchtafstand die minder is dan 1500km, heeft u recht op een vergoeding van 250,- per ticket. Dit bedrag loopt op tot 600,- per ticket als uw vluchtafstand meer dan 3500km is.

Heeft u last van de gevolgen van de staking in Denemarken?

Dan heeft u mogelijk recht op een vergoeding. Of dat zo is kunt u eenvoudig en snel checken door uw vluchtnummer in te geven in onze database. Wij geven u direct aan of u een claim in kunt dienen.

Heeft u recht op een vergoeding? Dan helpen wij u graag uw vergoeding te krijgen.

Recente vluchtproblemen van en naar Denemarken

Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding