Wizz Air laat passagiers een week wachten op nieuwe vlucht

Voor tientallen passagiers duurt de vakantie in Bosnië een week langer dan gepland. Afgelopen zaterdag werd vlucht W6 4289 naar Eindhoven geannuleerd vanwege een aanvaring met een vogel op de voorafgaande vlucht. Wizz Air stelt nu dat er tot 29 augustus geen vlucht beschikbaar is. Wat inhoudt dat passagiers minimaal een week vastzitten in Bosnië.

wizzair vliegtuig in roze lucht
©: Business Traveller

Chaos op vliegveld Tuzla

Het was chaos op het vliegveld van Tuzla afgelopen zaterdag toen passagiers het vliegtuig naar Eindhoven moesten verlaten. Urenlang zaten de passagiers vast op het vliegveld zonder toegang tot eten, drinken en nieuws omtrent hun vlucht. Uiteindelijk kregen de passagiers van medewerkers van het vliegveld te horen dat hun vlucht geannuleerd was vanwege een technisch probleem. Eerst gaven de omroepsystemen nog aan dat de vlucht geannuleerd zou zijn vanwege slecht weer. Uiteindelijk gaf Wizz Air gaan dat het zou zijn gegaan om een aanvaring met een vogel op de voorafgaande vlucht.

Geen hulp van Wizz Air voor gestrande passagiers

Wizz Air heeft geen vervangend vervoer geregeld voor de passagiers en geeft de ticketkosten terug. Volgens de Hongaarse vliegtuigmaatschappij mogen de passagiers hun reis gratis omboeken, waar het dat er geen beschikbare vlucht is tot 29 augustus waardoor de reizigers een week langer in Bosnië vastzitten.

Naast een vervangende vlucht en onkostenvergoeding voor de extra kosten, hebben passagiers recht op een vergoeding van €400 per persoon vanwege deze buitensporig lange vertraging.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
EUclaim nieuws: Mist op Schiphol
Volgende nieuwsitem
Rustige zomer qua langdurige vertragingen en annuleringen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding