Weer een computerstoring bij Delta airlines

Delta airlines is in de Verenigde Staten opnieuw getroffen door een grote computerstoring. In 2017 en 2018 had de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij ook al te maken met meerdere storingen.

vliegtuigen delta en klm geparkeerd op schiphol met bewolkte lucht

Storing legt binnenlandse vluchten een uur lang plat

De computerstoring bij Delta heeft vooral op binnenlandse vluchten voor vertraging gezorgd. Passagiers klaagden vooral over de slechte informatievoorziening. Op Atlanta airport, het grootste vliegveld van de VS, was de chaos groot. Delta is een van de grootste vliegtuigmaatschappijen in de Verenigde Staten.

Delta airlines computerstoringen

Het is niet de eerste keer dat Delta met een storing kampt. Eerder dit jaar en in 2017 was het ook al verschillende keren raak bij de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij. Toen liepen vluchten wereldwijd lange vertragingen op of werden geannuleerd. Dit koste Delta al zeker 150 miljoen dollar.

Recht op vergoeding bij een computerstoring  

Wanneer je vlucht vertraagd of geannuleerd wordt vanwege een computerstoring bij de luchtvaartmaatschappij, heb je mogelijk recht op een vergoeding. De luchtvaartmaatschappij is verantwoordelijk voor haar eigen computersystemen en dit is dan ook géén buitengewone omstandigheid. Naast een vergoeding op basis van Verordening 261/2004 heb je ook recht op verzorging als je vastzit op het vliegveld. Wanneer je vlucht geannuleerd is heb je ook recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Passagiers hebben recht op vergoeding voor Ryanair staking
Volgende nieuwsitem
Grote onduidelijkheid over Ryanair staking morgen
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding