Vueling staking zet door in mei

Vandaag is bekend geworden dat ook volgende week, in de meivakantie, Vueling piloten gaan staken. Op 3 en 4 mei is het weer raak en zijn 34 vluchten van en naar Amsterdam geannuleerd.

landend vueling vliegtuig op vliegveld

Tweede week van staking

Het wordt de tweede week van stakingsactie bij de Spaanse luchtvaartmaatschappij Vueling. Piloten legden al op 25 en 26 april het werk neer uit onvrede over de arbeidsomstandigheden en de toekomstplannen van het management van Vueling. Afgelopen week werden al 34 vluchten van en naar Nederland geannuleerd. Ook volgende week zijn weer 34 vluchten die Nederland raken geannuleerd.

Vlucht geannuleerd? Recht op vergoeding!

Voor veel Nederlanders valt de staking middenin de meivakantie. Mocht je vlucht door Vueling geannuleerd zijn, heb je recht op een vergoeding tot €600 per persoon. Daarnaast heb je recht op een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs. Vanaf twee uur vertraging heb je ook recht op verzorging. Dit houdt bijvoorbeeld wat te eten en drinken in maar ook een verblijfplaats als je vlucht pas de volgende dag gaat. De luchtvaartmaatschappij moet dit voor je regelen. Doen zij dit niet, dan kun je de kosten achteraf terugvragen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Piloten van het Spaanse Vueling staken morgen en donderdag
Volgende nieuwsitem
Grote stroomstoring op Schiphol zorgt voor chaos
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding