Vluchten geannuleerd door protesten op Barcelona El Prat Airport

Honderden Catalaanse betogers hebben gisteren het vliegveld van Barcelona platgelegd nadat het Hooggerechtshof negen Catalaanse politieke leiders en activisten veroordeelden tot lange celstraffen. Ook in Madrid zijn de toegangswegen naar het vliegveld enige tijd geblokkeerd geweest.

vliegtuig aan gate op barcelona airport

Celstraffen Catalaanse leiders leiden tot spanningen in Spanje

Gisteravond, op 14 oktober 2019, liepen de spanningen hoog op in Barcelona en Madrid nadat het Hooggerechtshof negen activisten en politieke leiders van de onafhankelijkheidsstrijd van Catalonië in 2017 een celstraf oplegde tussen de 9 en 13 jaar. Ook het internationale arrestatiebevel tegen Referendumleider Puigdemont leidde tot grote woede onder de actiegroep van Catalaanse separatisten Tsunami Democrático. Vijftig mensen raakten gewond bij de protesten. De betogers hebben aangekondigd op 26 oktober opnieuw te protesteren.

Blokkades, protesten en geannuleerde vluchten op Barcelona en Madrid Airport

De luchthaven van Barcelona werd gisteren geblokkeerd door honderden betogers. Dit leidde tot 112 geannuleerde vluchten van en naar Barcelona vanwege de veiligheidssituatie op de luchthaven. Tussen Nederland en Barcelona werden drie vluchten geannuleerd. Om meer betogers te weren werd het openbaar vervoer naar het vliegveld enige tijd stilgelegd. In Madrid werden de toegangswegen naar Madrid Barajas Airport ook geblokkeerd. Dit leidde niet tot vluchtannuleringen. Ook op 15 oktober werd er nog één vlucht tussen Nederland en Barcelona geannuleerd door de spanningen.

Je rechten bij een geannuleerde vlucht door politieke spanningen

Wanneer je vlucht door protesten of politieke spanningen wordt geannuleerd heb je als passagier geen recht op een vergoeding. De luchtvaartmaatschappij is niet verantwoordelijk voor een dergelijke situatie waardoor de annulering of lange vertraging een buitengewone omstandigheid is. Mocht je extra kosten hebben moeten maken zoals; een nieuwe vlucht, hotelovernachting of extra parkeerkosten, dan kun je deze wel terugvragen bij de luchtvaartmaatschappij of direct een claim indienen.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Kantonrechter Arnhem vindt dat Ryanair passagiers hindert met algemene voorwaarden
Volgende nieuwsitem
Cabinepersoneel Lufthansa dreigt met staking op zondag 20 oktober
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding