Vluchten geannuleerd door mist op Eindhoven Airport

Dichte mist rondom Eindhoven hindert vandaag het vliegverkeer rond de jaarwisseling tot zeker 14.00 uur vanmiddag. 10 vluchten lopen een flinke vertraging op of zijn geannuleerd vanwege de mist.

ryanair vliegtuig op de startbaan van eindhoven airport

Derde dag van vluchtuitval op Eindhoven Airport door mist

Het is de zesde keer dit jaar en derde dag op een rij dat passagiers op Eindhoven Airport de dupe zijn van vluchtproblemen door mist. Vandaag, op 31 december 2019, zijn er weer 10 vluchten lang vertraagd of geannuleerd door het beperkte zicht op de luchthaven van Eindhoven. Ruim 6000 passagiers gaan daarmee een onzekere jaarwisseling tegemoet.

De boosdoener van Eindhoven Airport: Het Instrument Landing System (ILS)

Passagiers zullen eerder hinder van mist ondervinden op Eindhoven Airport dan op Nederlandse vliegvelden als Schiphol Airport of Maastricht. Dit heeft alles te maken met het Instrument Landing System van Eindhoven Airport. Deze is van de laagste categorie, wat inhoudt dat vliegtuigen alleen mogen landen bij een zicht van minimaal 550 meter en opstijgen bij minimaal 300 meter zicht. Op Schiphol en Maastricht Airport liggen de zichtgrenzen een stuk lager, daar mogen vliegtuigen landen bij een zicht van minimaal 150 meter. Eindhoven Airport geeft aan zeker een beter systeem op het wensenlijstje te hebben staan, maar ook de ontwikkeling van vliegtuigen zelf en hun landingsinstrumenten af te wachten. Ook hier verwachten ze grote sprongen te maken de komende tijd. (bron: AD)

Je rechten bij vertraging door mist

Wanneer je vlucht meer dan drie uur vertraagd is of geannuleerd wordt vanwege mist, heb je als passagier geen recht op een vergoeding. Je hebt wel recht op verzorging tijdens de vertraging en een vervangende vlucht of teruggave van de ticketprijs in het geval van annulering. Heb je extra kosten gemaakt vanwege vluchtannulering? Dan kan onze partner Miss Casey je wellicht helpen bij het terugvragen van deze kosten.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Vertraagde vluchten op Eindhoven Airport door tekort aan luchtverkeersleiders
Volgende nieuwsitem
20 procent minder vluchtvertragingen in 2019
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding