Luchthaven vertraging
10 juli 2023

Vliegradar om vluchten vliegtuig Elon Musk te volgen weer online

Van Twitter naar Threads

Jack Sweeney heeft een account aangemaakt op Threads, het nieuwe alternatief op Twitter van Mark Zuckerberg. Sweeney beheerde eerder een account op Twitter om online het vliegtuig van Elon Musk te volgen. Toen Musk de eigenaar werd van Twitter, werd het account van Sweeney geschorst.

Vliegtuig volgen 

Het eerste bericht van Sweeney op Threads, met de gebruikersnaam @elonmusksjet, luidde: “ElonJet is nu ook op Threads!” Het account had op zaterdagochtend al meer dan 21.000 volgers. Duizenden zijn dus geïnteresseerd om het vliegtuig te volgen van de techmiljardair.

ElonJet volgt de bewegingen van het vliegtuig van Elon Musk door gebruik te maken van gegevens die vrij beschikbaar zijn op onder andere deze websites.

In december werd het ElonJet-account door geschorst. De miljardair dreigde zelfs juridische stappen te ondernemen tegen de beheerder van het account, omdat hij beweerde dat zijn zoon per ongeluk werd gevolgd door een gestoorde stalker.

Wat is Threads?

Threads, dat eigendom is van Meta en de directe concurrentie aangaat met Twitter, heeft in slechts enkele uren miljoenen gebruikers aangetrokken, waaronder bekende veel bekende Amerikaanse influencers en artisten. Op vrijwel hetzelfde moment dat Elon Musk liet weten dat het aantal tweets dat gebruikers kunnen zien beperkt wordt, besloot Meta om Threads te lanceren. 

Threads is vooralsnog alleen in de VS beschikbaar, het is niet duidelijk wanneer wij hier ook gebruik van kunnen maken.

5000 dollar of een Tesla om te stoppen

Sweeney beweert dat Musk hem vorig jaar een bedrag van 5000 dollar heeft aangeboden om het Twitter-account te sluiten, vanwege zorgen over zijn eigen veiligheid. Echter, de student vond dit bedrag te laag. Er werd later zelfs een Tesla aangeboden onder voorwaarde dat hij zou stoppen met het beheren van het account, maar ook dit aanbod sloeg hij af.

Na de overname van Twitter door Musk leek het er in eerste instantie op dat het account @elonjet mocht blijven bestaan. Musk verklaarde op het platform dat hij zich sterk inzette voor de vrijheid van meningsuiting, waardoor het account kon blijven bestaan.

Met de overstap naar Threads hoopt Sweeney zijn activiteiten voort te zetten en de vluchten te volgen van het vliegtuig van Elon Musk. De toekomst van het Twitter-account @elonjet is echter nog onzeker. 

Dagelijks vliegen er natuurlijk veel meer vliegtuigen door het wereldwijde luchtruim, dan alleen de private jet van Elon Musk. Wij hebben de beste manieren om vluchten te volgen op een rijtje gezet. 

Ga je zelf binnenkort op reis? Deel je vluchtgegevens hieronder met ons. Als er zich vluchtproblemen voordoen en je hebt recht op compensatie, dan nemen we meteen contact met je op.

Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Check waar je recht op hebt en hoe hoog je vergoeding kan zijn.

Geschreven door

Jerrymie Marcus kwam door een vertraging van 4 uur in aanraking met EUclaim. Via EUclaim kreeg de marketeer 600 euro compensatie. Bekend van VPRO, NOS, Emerce en AD.

Meer over Jerrymie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding