Vliegen vanaf Schiphol wordt duurder

Als je als vakantieganger in de toekomst vanaf Schiphol wilt vliegen dan gaat je dit meer kosten. Luchtvaartmaatschappij Corendon verwacht dat dit op basis van de krapte op Schiphol. Er kunnen nauwelijks vluchten bij terwijl de vraag naar vluchten groeit.

geparkeerde vliegtuigen op schiphol

Nederlandse vliegvelden

Amsterdam Schiphol Airport zit vol. Er is weinig ruimte voor luchtvaartmaatschappijen om ‘slots’ toe te voegen aan hen vluchtschema’s omdat er weinig ruimte is voor nieuwe vluchten. De spaarzame ruimte is duur, dus gaan de prijzen van tickets omhoog. Ook Eindhoven en Rotterdam kunnen nog maar enkele vluchten toevoegen aan de planning. Alleen op Groningen Eelde Airport en Maastricht Aachen Airport is nog ruimte. Als je dus van een grotere en centrale luchthaven wilt vliegen heb je pech. Grote kans dat ook jouw vakantievlucht duurder gaat worden komend jaar.

Lelystad airport kan druk verlichten

In de politiek speelt al een tijd het plan om vakantievluchten te verplaatsen naar Lelystad airport. Vanwege de aanvliegroutes maakt dit echt een hoop commotie los en uitstel lijkt onvermijdelijk. De schaarste aan ruimte dreigt dus nog even te duren.

Tip: Boek je vakantie op tijd!

Hoe vermijd je de hoge prijzen voor je vakantie? Boek je vakantie vroeg in het jaar en kies voor een kleinere regionale luchthaven. Aan het begin van het jaar krijg je nog vroegboekkorting en kun je vaak kiezen van welke luchthaven je wilt vertrekken. Wellicht dat vliegen vanaf Eindhoven of Groningen voor jou een goeie keus is en dat het geld scheelt! Vaak is parkeren op deze ‘kleinere’ vliegvelden ook goedkoper of zelfs helemaal gratis!

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Overstroming op JFK airport resulteert in vertragingen en annuleringen
Volgende nieuwsitem
Storm verwacht: KLM annuleert 228 vluchten
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding