Vertraagde vluchten op Eindhoven Airport door tekort aan luchtverkeersleiders

Op zaterdag 21 december en zondag 22 december waren verschillende vluchten vertraagd op Eindhoven Airport door een tekort aan luchtverkeersleiders. Door een tekort aan luchtverkeersleiding waren afgelopen weekend vier onderbrekingen op Eindhoven Airport gepland.

Detail van de luchtverkeerstoren

Vluchtproblemen op Eindhoven Airport door verstoringen

De Eindhovense luchthaven had verstoringen van het vliegverkeer tussen 10.00 en 11.00 uur en tussen 17.00 en 18.00 uur. Dit heeft tot verschillende vluchtvertragingen geleid. Op zaterdag waren er Ryanair vluchten vertraagd naar Bologna en Girona met een aankomstvertraging van anderhalf uur. De verstoringen op Eindhoven Airport hadden ook impact op het vliegverkeer van zondag 22 december. Zo waren er vluchten van Transavia, Ryanair en Wizz Air vertraagd.

Tekort aan luchtverkeersleiders bij Defensie

Het weekend van 12 t/m 14 december was er ook een tekort aan luchtverkeersleiders. De luchtverkeersleiding wordt verzorgd door Defensie, want Eindhoven Airport is van oorsprong een militaire luchthaven. Door een gebrek aan luchtverkeersleiders is het moeilijk om ziek personeel te vervangen. Het stilleggen van het vliegverkeer van afgelopen weekend was dan ook nodig om het personeel dat werkzaam was te kunnen laten pauzeren.

Buitengewone omstandigheid

De onderbrekingen van de luchtverkeersleiding is niet de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappijen, daarom is er sprake van een buitengewone omstandigheid. Daardoor heb je ook geen recht op een vergoeding voor het tijdsverlies wanneer je vlucht vertraagd of geannuleerd is. Je hebt wél recht op een vervangende vlucht en verzorging tijdens de vertraging.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Meer passagiers maken gebruik van Nederlandse luchthavens
Volgende nieuwsitem
Vluchten geannuleerd door mist op Eindhoven Airport
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding