Ten minste vijftien vluchten vertraagd op Eindhoven Airport

Ten minste vijftien vluchten die vanaf Eindhoven Airport vertrokken liepen vertraging op door een capaciteitsprobleem bij de militaire luchtverkeersleiding. Eindhoven Airport is een militair vliegveld en daarom mag het vliegverkeer niet door civiele luchtverkeersleiders worden overgenomen. Een luchtverkeersleider meldde zich ziek en volgens de Koninklijke Luchtmacht was het niet mogelijk om vervanging te regelen. Niet iedereen is bevoegd voor hetzelfde gebied en daarvoor is een aparte training vereist.

Drie tot zes uur vluchtvertraging voor vakantiegangers

Rond 09.00 uur begonnen de eerste vluchtvertragingen die varieerden van drie tot ruim zes uur vertraging. Vluchten met bestemming Eindhoven Airport werden omgeleid naar andere luchthavens zoals Maastricht Airport en Weeze in Duitsland. Ook zijn passagiers van drie vluchten met bussen naar andere luchthavens gebracht, vanwaar ze alsnog konden vertrekken. De storing veroorzaakte vertraagde vluchten op de route van en naar Sofia, Boekarest, Girona, Boedapest, Katowice, Sevilla, Rome, Belgrado, Skopje, Alicante, Faro, Dublin, Lissabon, Wroclaw, Palma, Barcelona, Napels, Varna, Heraklion en Rhodos.

Vluchtvertragingen liepen op tot ruim zes uur

De vlucht die de meeste vertraging opliep was vlucht W6/WZZ 4326 van Eindhoven Airport (EIN) naar Sofia Vrazhdebna Airport (SOF) met een vluchtvertraging van maar liefst 6 uur en 18 minuten. In de loop van de middag namen de vertragingen af en rond 18.00 uur draaide Eindhoven Airport weer volgens het reguliere schema.

Het is overigens niet de eerste keer dat vluchten vertragingen oplopen op Eindhoven Airport door een tekort aan luchtverkeersleiding. Vorig jaar liepen meerdere vluchten daardoor vertraging op.

Wat zijn je rechten bij een vluchtvertraging vanwege een zieke luchtverkeersleider?

Ziekte van een luchtverkeersleider is niet de verantwoordelijkheid van de luchtvaartmaatschappijen. Daarom is er een zo’n geval sprake van een buitengewone omstandigheid. Dit houdt in dat je geen recht hebt op een vergoeding voor het tijdverlies wanneer je vlucht is vertraagd of geannuleerd vanwege een zieke luchtverkeersleider. Je hebt wel recht op een vervangende vlucht en verzorging tijdens de vertraging.

  • Extra kosten gemaakte vanwege een vluchtvertraging?

    Heb jij vanwege een vluchtvertraging extra kosten gemaakte zoals kosten voor eten en drinken of misschien zelfs een hotelovernachting of transport?
    Check je rechten

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding