Vrouw op luchthaven - EUclaim

Piloten staken bij Brussels Airlines

Veel geannuleerde vluchten

Maandag 14 en woensdag 16 mei 2018 gaan de piloten van de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines (SN) staken. Als gevolg hiervan heeft de luchtvaartmaatschappij veel vluchten geannuleerd op 14 en 16 mei. Voornamelijk vluchten tussen België en Spanje worden geraakt.

Meer dan 70.000 gedupeerde passagiers door staking

De piloten van de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines gaan staken omdat ze ontevreden zijn over hun loon- en arbeidsvoorwaarden. De eerdere gesprekken en nieuwe voorstellen zijn op niets uitgelopen en daarom hebben de piloten gisteren een staking aangekondigd. De voorspelling is dat ruim 70.000 passagiers geraakt worden door de staking.

Vandaag worden de gevolgen van de staking al duidelijk. Veel passagiers die vandaag vertrekken hebben een terugvlucht op maandag of woensdag. Deze zijn nu geannuleerd door de staking.

Op de website van luchtvaartmaatschappij is te zien hoeveel vluchten er worden geannuleerd. Voor nu gaat het om de volgende aantallen:

Maandag 14 mei 2018: 207 vluchten geannuleerd
Woensdag 16 mei 2018: 209 vluchten geannuleerd

Recht op vergoeding bij staking piloten

Op 17 april 2018 heeft het Europees Hof van Justitie bepaald dat een staking van eigen personeel van de luchtvaartmaatschappij niet gezien mag worden als een buitengewone omstandigheid. Dit houdt in dat gedupeerde passagiers van Brussels Airlines recht hebben op een vergoeding. De vergoeding wordt bepaald op basis van de afstand van de vlucht en kan oplopen tot €600 per persoon.

Geschreven door

Debbie is al jaren betrokken bij EUclaim. Ze weet alles van online marketing én van de rechten van vliegtuigpassagiers. Zij zorgt voor de juiste informatie op EUclaim.nl.

Meer over Debbie
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding