Jouw rechten bij nieuwe stakingen van Ryanair cabinepersoneel

De vakbond FNV is al een tijdje in gesprek met luchtvaartmaatschappij Ryanair, maar er is nog steeds geen akkoord bereikt. Cabinepersoneel bereidt daarom nieuwe stakingen voor.

Ryanair vliegtuig in de lucht
©: Paul Lucas

Update: het personeel van Ryanair dreigt met een grootschalige staking op vrijdag 28 september 2018. Het personeel legt dan 24 uur het werk neer. De vakbonden geven Ryanair nog een kans om de staking te voorkomen. Waarschijnlijk wordt er meer duidelijk na de aandeelhoudersvergadering van Ryanair op donderdag 20 september 2018.

Gecoördineerde actie met Italië, België, Portugal en Spanje

Na de eerdere stakingen van het Nederlandse cabinepersoneel van Ryanair zijn de onderhandelingen op niets uitgelopen. Om de wensen voor nieuwe arbeidsvoorwaarden kracht bij te zetten worden er nieuwe stakingen voorbereid. De vakbond FNV geeft aan dat de staking net zoals in september in meerdere landen zal gaan plaatsvinden. Dit zal betekenen dat veel passagiers gedupeerd gaan worden.

Recht op vergoeding bij staking personeel

Wanneer de nieuwe stakingen bij het cabinepersoneel van Ryanair gaan plaatsvinden zal dit wederom annuleringen en vertragingen tot gevolg hebben. Volgens Verordening 261/2004 hebben passagiers bij stakingen van eigen personeel recht op een vergoeding voor het tijdsverlies. Hierbij wordt aangegeven dat de luchtvaartmaatschappij invloed kan uitoefenen op haar personeel en daarom is het geen buitengewone omstandigheid. Wanneer de vakbonden en Ryanair een akkoord kunnen bereiken zullen de stakingen niet plaatsvinden.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Vliegverkeer Schiphol ontregeld door onweer
Volgende nieuwsitem
Meer gedupeerde passagiers in zomer 2018
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding