Uitzonderlijk hoog aantal annuleringen door coronavirus

Afgelopen maart waren er 15.287 vluchtannuleringen van en naar Nederland door het coronavirus en alle maatregelen daaromtrent. Maar liefst 7.146 van alle geannuleerde vluchten door het coronavirus waren KLM vluchten.

zicht op vertrekhal en luchtverkeerstoren van schiphol

Corona veroorzaakt meer dan 15.000 vluchtannuleringen in maart

Omdat het coronavirus een buitengewone omstandigheid is waar luchtvaartmaatschappijen geen invloed op hebben, hebben de passagiers van 15.287 vluchten geen recht op vergoeding voor het tijdsverlies. Naast dit aantal waren er in maart nog 488 vluchten die door andere redenen dan het coronavirus zijn geannuleerd.

Voor de
vergelijking: in maart 2019 waren er 1.075 vluchtannuleringen en in maart 2020
maar liefst 15.775.

Sinds maart veel ophef over de vouchers

De luchtvaartmaatschappijen zijn hard getroffen door de vele vluchtannuleringen door het coronavirus. In maart werd duidelijk dat veel luchtvaartmaatschappijen daarom vouchers aan passagiers uitreikten in plaats van geld retour gaven. Ondanks het feit dat passagiers recht hebben op retour van de ticketprijs bij een vluchtannulering door de luchtvaartmaatschappij. Om faillissement van luchtvaartmaatschappijen te voorkomen, liet minister Cora van Nieuwenhuizen afgelopen maart weten het gebruik van deze vouchers te gedogen. Reden hiervoor is dat het voor de luchtvaartmaatschappijen nu financieel niet haalbaar is de ticketprijs terug te betalen. Aangezien er veel ophef over de vouchers is, zowel van passagiers als van instanties zoals de Consumentenbond en de ANWB, heeft de Minister aangegeven te streven naar een Europese garantstelling voor deze vouchers.

Meer informatie over vluchtannuleringen in maart 2020 lees je op NU.nl.

Check uw vlucht
Vorig nieuwsitem
Minister wil Europese garantstelling voor vliegvouchers
Volgende nieuwsitem
Nederlandse dochtermaatschappij CityJet failliet
Subscribe
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments
Vragen? Chat of bel
Waren er problemen met uw vlucht? Check uw vergoeding